Πολιτική
Κυριακή, 21 Ιουλίου 2002 18:41

Ο Ηρακλής Κωσταρής και ο Κώστας Καρατσώλης ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη

Προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη στις 4 το απόγευμα ζήτησαν και έλαβαν από την ανακρίτρια κ. θεώνη Μπούρη οι Ηρακλής Κωσταρής και Κώστας Καρατσώλης, που συνελήφθησαν χθες στη Θεσπρωτία, ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ''17 Νοέμβρη''.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων ο εισαγγελέας κ. Ηλίας Κολιούσης άσκησε ποινική δίωξη για σωρεία κατηγοριών που αφορούν τη δράση τους στην οργάνωση.

Και οι δύο θα εκπροσωπηθούν από το δικηγόρο κ. Ιωάννη Σταμούλη, ο οποίος δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ενημερωθεί για τη δικογραφία και ότι από συνομιλία που είχε με τους δύο εντολείς του δεν προέκυψε να έχουν αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα.

Σε περίπτωση που από τα στοιχεία της υπόθεσης, συνέχισε ο κ. Σταμούλης, διαπιστωθεί ότι οι δύο κατηγορούμενοι έχουν διαφορετική γραμμή, θα διαφοροποιηθεί και η υπεράσπισή τους και επομένως δεν θα εκπροσωπούνται από ένα δικηγόρο.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ασφάλειας ο Ηρακλής Κωσταρής αρνείται κάθε συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση, ενώ ο Καρατσώλης αποδέχεται τις αποδιδόμενες σε αυτόν πράξεις και υποστηρίζει ότι στρατολογήθηκε στην οργάνωση από τον Ηρακλή Κωσταρή.

Στο μεταξύ, εξακολουθούν να βρίσκονται στο γραφείο της ανακρίτριας κ. Μπούρη, οι Χριστόδουλος και Βασίλης Ξηρός και ο Διονύσης Γεωργιάδης.

Πηγές: ΑΠΕ