Τεχνολογία-Επιστήμη
Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012 15:53

Την πρόσβαση στο Socl επεκτείνει η Microsoft

Προσεκτικά βήματα στο χώρο των κοινωνικών δικτύων κάνει η Microsoft, η οποία «άνοιξε» το Socl, καθιστώντας δυνατή στους πάντες την πρόσβαση στη beta έκδοσή του.

Προσεκτικά βήματα στο χώρο των κοινωνικών δικτύων κάνει η Microsoft, η οποία «άνοιξε» το Socl, καθιστώντας δυνατή στους πάντες την πρόσβαση στη beta έκδοσή του.

Η πρόταση της Microsoft στο χώρο των social media επιτρέπει στους χρήστες τη δημιουργία και ανάρτηση «οπτικών» δημοσιεύσεων και έχει στην «καρδιά» της τη μηχανή αναζήτησης της εταιρείας, Bing. Πρόκειται για το επόμενο βήμα της Microsoft στον κόσμο των κοινωνικών δικτύων, καθώς το Socl βρισκόταν σε καθεστώς κλειστού beta testing για διάστημα ενός έτους, ενώ το Μάιο «άνοιξε» για χρήση από έναν αριθμό φοιτητών.

Πλέον είναι δυνατή η πρόσβαση στο Socl από οποιονδήποτε με λογαριασμό στο Facebook ή στις υπηρεσίες της Microsoft, ενώ στο πλαίσιο του νέου «ανοίγματος», η εταιρεία ανανέωσε και τη homepage του site.

Το νέο κοινωνικό δίκτυο έχει αναπτυχθεί από τα FuSE Labs και επικεντρώνεται στο «μέλλον της κοινωνικής εμπειρίας και εκπαίδευσης». Ωστόσο, η εταιρεία διευκρινίζει πως αποτελεί ένα «πειραματικό διερευνητικό πρόγραμμα», οπότε δεν σκοπεύει να ανταγωνιστεί τους μεγάλους «παίκτες», όπως το Facebook, το Twitter, το Tumblr και το Pinterest - για την ακρίβεια, ενδεχομένως να μην βγει ποτέ από το beta mode.

Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι εικόνες, που αποτελούν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του, ενώ ο σχεδιασμός του θυμίζει σε ένα βαθμό τα Windows 8. Επίσης, διαθέτει και ένα «Interests tab», που επιτρέπει στους χρήστες του να κάνουν αναζητήσεις, να δημιουργούν κολάζ και να δημοσιεύουν galleries για γενικότερες κατηγορίες, όπως η μουσική ή η τεχνολογία., ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για «πάρτι», όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να δημιουργούν playlists, να βλέπουν βίντεο και να συζητούν. Πολλοί το χαρακτηρίζουν ως ένα «υβρίδιο» μεταξύ κοινωνικού δικτύου και μηχανής αναζήτησης, και αρχικά είχε σχεδιαστεί ως εργαλείο διασύνδεσης για φοιτητές και μαθητές, με σκοπό τη διευκόλυνση της ομαδικής εργασίας στην εκπαίδευση.

Τα αποκαλυπτήριά του είχαν γίνει το Δεκέμβριο του 2011 (οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με αυτό είχαν διαρρεύσει τον Ιούλιο του ίδιου έτους, όταν το πρόγραμμα βρισκόταν υπό τον κωδικό Tulalip), και αρχικά δοκιμαζόταν μεταξύ εργαζομένων στη Microsoft, πριν επιτραπεί η πρόσβαση και σε έναν αριθμό φοιτητών.