Πολιτική
Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012 16:39

ΔΗΜΑΡ Κ. Μακεδονίας: Όχι στις «επενδύσεις στα μεταλλεία χρυσού»

Την αντίθεσή του στις επενδύσεις στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική και το Κιλκίας εκφράζει το Περιφερειακό Γραφείο Κεντρικής Μακεδονίας της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Την αντίθεσή του στις «επενδύσεις στα μεταλλεία χρυσού» στη Χαλκιδική και το Κιλκίας εκφράζει το Περιφερειακό Γραφείο Κεντρικής Μακεδονίας της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Όπως επισημαίνει, στις σημερινές συνθήκες αποτελεί επιτακτική ανάγκη η διαμόρφωση ολοκληρωμένων στρατηγικών επιλογών που θα θέσουν την οικονομία σε κίνηση, με αιχμή τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό. Σημειώνει όμως πως «παρά το γεγονός ότι επιβάλλεται η διαμόρφωση πολιτικής και για τον ορυκτό πλούτο της χώρας, δραστηριότητες εξόρυξης και επεξεργασίας χρυσοφόρων μεταλλευμάτων στην περιοχή θα είναι ετεροβαρής και καταστροφικές όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και την ανάπτυξη και την απασχόληση της περιοχής».

Ειδικότερα, αφού γίνεται λόγο για αμφιλεγόμενες για τα αποτελέσματά τους "επενδύσεις στα μεταλλεία χρυσού", τονίζεται πως αυτές «δεν συνάδουν ούτε με την αειφόρα αγροτική ανάπτυξη ούτε με την ανάδειξη του φυσικού κάλους της περιοχής, των αρχαιολογικών της χώρων, αλλά και με την μοναδικότητα της Μοναστικής πολιτείας του Αγίου Όρους».