Πολιτική
Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2012 14:47

Αλ. Τσίπρας: «Απορρύθμιση» το νέο φορολογικό

«Απορρύθμιση» χαρακτήρισε το νέο φορολογικό ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, στη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή. «Αυτό το νομοσχέδιο είναι απορρύθμιση και μόνο στην εξαθλίωση οδηγεί. Μην το αποκαλείτε μεταρρύθμιση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Απορρύθμιση» χαρακτήρισε το νέο φορολογικό ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, στη διάρκεια ομιλίας του, κατά τη συζήτηση επερώτησης του κόμματός του στη Βουλή.

«Αυτό το νομοσχέδιο είναι απορρύθμιση και μόνο στην εξαθλίωση οδηγεί. Μην το αποκαλείτε μεταρρύθμιση», σημείωσε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς ότι δεν έρχονται στη Βουλή να δώσουν απαντήσεις.

Ανέφερε ακόμη ότι όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας «ξεγυμνώνουν όσους λέγανε ότι το μνημόνιο έγινε για να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις». «Και μόνο που “έπεσε” η σκέψη για φορολογία 45% σε εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ, σας ξεγυμνώνει για όσα λέγατε και αποκαλύπτει ότι στόχος είναι η διάλυση της μεσαίας τάξης», παρατήρησε.

Σε ανακοίνωσή της παράλληλα, η Κουμουνδούρου χαρακτηρίζει «πλήρως ενταγμένες στο μνημονιακό πλαίσιο της λιτότητας και της βίαιης αναδιανομής του πλούτου εναντίον των ασθενέστερων» τις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «στοχοποίηση» των εργαζομένων και των ελεύθερων επαγγελματιών, «προκλητική μείωση της φορολόγησης του πλούτου» και «απουσία πολιτικής βούλησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής».

Εκτιμά επίσης ότι σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα μέτρα, το νέο φορολογικό θα πολλαπλασιάσει τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, θα μειώσει τα εισοδήματα και θα τροφοδοτήσει «το σπιράλ ύφεσης στο οποίο βυθίζεται η ελληνική οικονομία».