Αθλητικά
Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2012 23:45

Ευρωλίγκα: Ένα βήμα πριν την κατάκτηση της πρώτης θέσης ο Παναθηναϊκός

Με όπλο την άμυνα και τον Αντι Πάνκο σε μεγάλη βραδιά, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 69-55 την Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ στο κλειστό του ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 9ης και προτελευταίας αγωνιστικής του Α΄ ομίλου της διοργάνωσης. Η ελληνική ομάδα με ρεκόρ 6-3 στην πρώτη φάση βρίσκεται στην κορυφή, καθώς υπερτερεί της Ρεάλ Μαδρίτης στην ισοβαθμία κι εφόσον νικήσει την ερχόμενη εβδομάδα στη Ρωσία την Κίμκι θα κατακτήσει την πρωτιά του ομίλου της.

Το ματς ήταν ένα από τα χειρότερα από πλευράς ποιότητας που έχουν γίνει στην εφετινή διοργάνωση. Οι δύο ομάδες συναγωνίζονταν η μία την άλλη στα άστοχα σουτ και είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου το σκορ ήταν 35-30 υπέρ των «πρασίνων».

Η εξαιρετική άμυνα του Παναθηναϊκού, σε συνδυασμό με την τρομερή αστοχία των Τούρκων από μέση και μακρινή απόσταση ήταν τα στοιχεία που έδωσαν τη δυνατότητα στην ελληνική ομάδα να ξεπεράσει το σοκ της κακής αρχής που είχε (0-8) και σιγά-σιγά να «ροκανίσει» τη διαφορά και να προηγηθεί.

Ο Ρομέιν Σάτο με 3 στα 3 τρίποντα ήταν αυτός που κρατούσε τη Φενέρ «ζωντανή» στη διεκδίκηση της νίκης, ωστόσο, οι «πράσινοι» έβρισκαν τις λύσεις όταν πλησίαζε ο αντίπαλος να ξεφεύγουν στο σκορ.

Στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου η διαφορά έφτασε στη μεγαλύτερη τιμή της (47-37), αλλά και πάλι ο Σάτο με τρεις εύστοχες βολές και ο Άντερσεν με δίποντο έριξαν τη διαφορά στο -7 (49-42).

Με τον Πάνκο σε εξαιρετική βραδιά (15π.) οι «πράσινοι» άντεξαν στο επιθετικό κρεσέντο του Σάατο (20π.) και έφτασαν στην 6η εφετινή τους νίκη, ενώ για τους Τούρκους η σημερινή ήταν η 5η ήττα.

Συγκίνηση για Μπατίστ

Σε μία άκρως συγκινητική ατμόσφαιρα, στο ημίχρονο της αναμέτρησης, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τίμησε τον Μάικ Μπατίστ για την πολυετή προσφορά του στο «τριφύλλι». Τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ βράβευσε ο άνθρωπος που τον έφερε στην Ελλάδα, ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ενώ όρθιοι στις εξέδρες οι χιλιάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού τον αποθέωσαν.

Εμφανώς συγκινημένος από τις εκδηλώσεις λατρείας προς το πρόσωπό του Μπατίστ ξέσπασε σε κλάματα όταν πήρε το μικρόφωνο για να ευχαριστήσει τον κόσμο. Ο Αμερικανός τόνισε ότι «θα είστε για πάντα στην καρδιά μου, μέχρι να πεθάνω, δεν θα σας ξεχάσω ποτέ».