Πολιτιστικά
Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2012 10:36

Τα μυστήρια των Χριστουγέννων στο μικροσκόπιο της επιστήμης

Τα φτερά της επιστήμης αγκαλιάζουν τα Χριστούγεννα, για να λύσουν τα μυστήριά τους, να ακολουθήσουν ξανά το φωτεινό αστέρι και να βοηθήσουν τον Aη Βασίλη να φτάσει στα σπίτια των παιδιών όλου του κόσμου.

Τα φτερά της επιστήμης αγκαλιάζουν τα Χριστούγεννα, για να λύσουν τα μυστήριά τους, να ακολουθήσουν ξανά το φωτεινό αστέρι και να βοηθήσουν τον Aη Βασίλη να φτάσει στα σπίτια των παιδιών όλου του κόσμου.

Η ομάδα SciCo (Science Communication) καλεί όλα τα μικρά και μεγάλα παιδιά στην εντυπωσιακή διαδραστική παράσταση «Επιστήμη των Χριστουγέννων», που παρουσιάζεται στον «Ελληνικό Κόσμο», τις καθημερινές για σχολεία και όλες τις Κυριακές του Δεκεμβρίου, την πρώτη Κυριακή του Ιανουαρίου και κατά τη διάρκεια των ημερών των Χριστουγέννων για ελεύθερους επισκέπτες.

Διασκεδαστική εκπαίδευση μέσω ψυχαγωγίας

Με στόχο την παρουσίαση επιστημονικών θεμάτων στο ευρύ κοινό, μέσω καινοτόμων, διαδραστικών και ψυχαγωγικών μεθόδων, η ομάδα SciCo, με αυτήν την χριστουγεννιάτικη κωμική και εκπαιδευτική παράσταση, θα ταξιδέψει το κοινό στον μαγικό κόσμο της θεωρίας της σχετικότητας, της επιστήμη του φωτός και της αστρονομίας.

Με φόντο τη γιορτινή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, οι θεατές καλούνται να ταξιδέψουν στη Βηθλεέμ και να μάθουν από αυτόπτες μάρτυρες τί ήταν, τελικά, το αστέρι των Χριστουγέννων. Ήταν κομήτης, σούπερ νόβα ή κάτι ακόμη πιο εξωπραγματικό; Πώς θα προλάβει ο Άη Βασίλης να επισκεφθεί όλα τα παιδιά του κόσμου μέσα σε μια νύχτα; Με τουρμπίνες; Με πυρηνική ενέργεια; Ή με τη βοήθεια του Αϊνστάιν; Τί είναι το φωτόνιο; Ποιος είναι αυτός ο μυστηριώδης πρωταγωνιστής, που κάθε χρόνο φωτίζει τις γιορτές μας;

Ταυτότητα παράστασης: σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης, κείμενα: ομάδα SciCo, σκηνικά: Φωτεινή Μουτάφη, παραγωγή: Θοδωρής Αναγνωστόπουλος. Παίζουν: Γιάννης Σαρακατσάνης, Μαρία Μπαλούτσου, Μιχάλης Φραγκιαδάκης, Έλλη Χατζεϊπίδου.

Πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» - «Θέατρον», Αίθουσα Ιφιγένεια, Πειραιώς 254 – Ταύρος, τηλ.: 212 2540444. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 10 Δεκεμβρίου 2012 - 6 Ιανουαρίου 2013: σχολικές επισκέψεις (μαθητές Γ’ Δημοτικού – Β’ Γυμνασίου): 10 έως και 14 και 17 έως και 21 Δεκεμβρίου, στις 10:30, ελεύθεροι επισκέπτες από 8 ετών: Κυριακές 9, 16, 23, 30 Δεκεμβρίου 2012 και 6 Ιανουαρίου 2013, στις 11:00, ημέρες Χριστουγέννων: 26 έως και 29 Δεκεμβρίου 2012 και 2 έως και 6 Ιανουαρίου 2013: η ώρα έναρξης δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Τηλέφωνο πληροφοριών και κρατήσεων: 212 2540000. Διάρκεια παράστασης: 1:30 ώρα (με διάλειμμα). Κόστος συμμετοχής: σχολικό: 7 ευρώ, παιδικό: 8 ευρώ, ενήλικες: 12 ευρώ, οικογενειακό: 35 ευρώ. Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης. Πληροφορίες πρόσβασης: λεωφορεία: 049 (Πειραιάς - Ομόνοια) - στάση Σχολή Καλών Τεχνών, 914 (Ομόνοια -Πειραιάς - Παλαιά Κοκκινιά) - στάση Σχολή Καλών Τεχνών, τρένο (γραμμή ΗΣΑΠ): ηλεκτρικός σταθμός Καλλιθέας.