Πολιτική
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2002 12:48

Συνάντηση Χρυσοχοϊδη-Κωνσταντόπουλου

Χρήσιμη και αναγκαία χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος τη σημερινή του συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε ότι η εξάρθρωση της «17Ν» θα απαλλάξει το πολιτικό σύστημα της χώρας από ένα βάρος, από μια σκιά που δηλητηρίαζε το δημόσιο βίο και θα πρέπει απ' όλους να αναγνωριστεί, χωρίς μεμψιμοιρίες ότι η εξάρθρωση αυτής της εγκληματικής δραστηριότητας αποτελεί μεγάλη επιτυχία.

Επισήμανε επίσης ότι η «17Ν» δεν μπόρεσε ποτέ να βρει κοινωνικά και πολιτικά ερείσματα στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας. Η δημοκρατία αποδεικνύει, πρόσθεσε, από την μέχρι σήμερα πορεία της υπόθεσης, ότι έχει την υπεροχή της, ότι είναι ισχυρή και θα αποδειχθεί ακόμα πιο ισχυρή η δημοκρατία μετά την πλήρη διαλεύκανση και την εξάρθρωση αυτής της υπόθεσης.

Δεν έχει να απολογείται απέναντι στην τρομοκρατία ούτε η δημοκρατία ούτε η Αριστερά. Απεναντίας, τόνισε, πρέπει η εξάρθρωση της τρομοκρατίας να συμβάλει έτσι ώστε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ο ομαλός δημοκρατικός βίος της χώρας, η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης από την πλευρά του δήλωσε ότι η δημοκρατική Ελλάδα εξαρθρώνει την τρομοκρατία με σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, με σεβασμό και αφοσίωση στους συνταγματικούς και δικονομικούς κανόνες. Διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι η υπόθεση της τρομοκρατίας θα αποτελέσει αντικείμενο μιας ενδελεχούς και εξονυχιστικής έρευνας και θα χυθεί άπλετο φως.