Αθλητικά
Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2012 18:27

Γερμανία: Το «τρένο» της Μπάγερν Μονάχου δεν σταματάει πουθενά

Δεν σταματιέται με τίποτα στη μπουντεσλίγκα η Μπάγερν Μονάχου μετά από 16 αγωνιστικές. Πόσο μάλλον από την εκ των ουραγών της βαθμολογίας, Άουγκσμπουργκ. Οι Βαυαροί επικράτησαν 2-0...στο ρελαντί, έφτασαν τις 13 νίκες και αύξησαν τη διαφορά τους στους 11 βαθμούς από τη δεύτερη Μπάγερ Λεβερκούζεν, που παίζει αύριο.

Με σκόρερ τους Μίλερ (40΄ πέναλτι) και Γκόμεζ (62΄) η ομάδα του Γιουπ Χάινκες υποχρέωσε τους γηπεδούχους στη 10η εφετινή τους ήττα και τους έφερε ακόμη πιο κοντά στον υποβιβασμό.

Ο Ιμπίσεβιτς «πήρε από το χέρι» τη Στουτγκάρδη και την οδήγησε στην εντός έδρας νίκη με 3-1 επί της Σάλκε, η οποία «ξεφούσκωσε» οριστικά στη Γερμανία. Με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο εκτός αποστολής, η ομάδα του Γκελζενκίρζεν ισοφάρισε προσωρινά με τον Μαρικά, αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έκαναν ότι ήθελαν στο ματς και με τον Βόσνιο σε μεγάλη μέρα έφτασαν στην 7η εφετινή τους νίκη, χάρη στην οποία μπήκαν...σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ.

Με γκολ του Καλιγκιούρι στο 16΄ η Φράιμπουργκ επικράτησε 1-0 της ουραγού Γκρόιτερ Φιρτ, η οποία έφτασε τις 10 ήττες στη μπουντεσλίγκα. Με γκολ του Πόλτερ στο 27΄ και του Φόιλνερ στο 91΄ η Νυρεμβέργη επικράτησε 2-0 της Φορτούνα Ντίσελντορφ και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Εκτός αποστολής των φιλοξενουμένων έμεινε ο Στέλιος Μαλεζάς, που είναι τραυματίας.

Η αποβολή του Σμέλτσερ στο 35΄ αποδείχθηκε καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα ανάμεσα στη Ντόρτμουντ και την Βόλφσμπουργκ, που βρήκε νικητές τους «λύκους» με 3-2. Οι περσινοί νταμπλούχοι Γερμανίας προηγήθηκαν στο ξεκίνημα του ματς με τον Ρόις, αλλά στη συνέχεια έμειναν με 10 παίκτες. Η αποβολή του Σμέλτσερ έφερε το 1-1 με το πέναλτι του Ντιέγκο, ενώ στο 42΄ ο Νάλντο έδωσε προβάδισμα στη Βόλφσμπουργκ. Παρά την αριθμητικό μειονέκτημα η Μπορούσια ισοβάρισε με τον Μπαστζικόφσκι στο 61΄, ωστόσο, ο Ντοστ στο 73΄ χάρισε το «τρίποντο» στη Βόλφσμποουργκ, χάρη στο οποίο η ομάδα του Κόστνερ απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη.