Πολιτική
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2002 07:16

Ασκήθηκε η ένατη κατά σειρά ποινική δίωξη για συμμετοχή στην 17Ν

Ποινική δίωξη κατά του Θωμά Σερίφη, ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή και ομολόγησε τη συμμετοχή του στην «17 Νοέμβρη», ασκήθηκε χθες το απόγευμα. Ο Σερίφης κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών, συμμετοχή σε ληστείες κατά συρροή, κλοπή πολεμικού υλικού και άλλα βαρύτατα αδικήματα. Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε αναβολή για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Πρόκειται για την ένατη ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση.

Με γραπτή του δήλωση ο Γιάννης Σερίφης διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί στρατολόγησης του Χριστόδουλου Ξηρού στην οργάνωση, όπως ο ίδιος υποστήριξε στην απολογία του και κάνει λόγο για προπάθεια των κατασταλτικών μηχανισμών να σπιλώσουν την 40χρονη πολιτική του ιστορία.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ο οποίος ενημερώθηκε χθες από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των ερευνών, ενώ ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η εξάρθρωση της τρομοκρατίας απαιτεί δουλειά, χρόνο και πολλά στοιχεία.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης ενημέρωσε επίσης τον πρόεδρο της Βουλής και τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο Απόστολος Κακλαμάνης εξέφρασε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης την απόλυτη ικανοποίησή του.

«Στηρίξαμε και στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες», τόνισε ο Κώστας Καραμανλής. Επιφυλάξεις για το εάν θα αποκαλυφθούν οι εγκέφαλοι της τρομοκρατίας εξέφρασε με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, αίτημα του ελληνικού λαού να χυθεί άπλετο φως, δήλωσε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση για το πλήγμα κατά της τρομοκρατίας απηύθυνε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι και οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κατά τη σύνοδο του συμβουλίου γενικών υποθέσεων στις Βρυξέλλες.