Κόσμος
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2002 10:32

Ιράν : «Θα παραμείνω στην εξουσία», λέει ο Χαταμί

Ο πρόεδρος του Ιράν Μοχάμαντ Χαταμί, ο οποίος πρόσφατα απείλησε ότι θα παραιτηθεί έαν οι αντιπαλοί του παρεμποδίσουν τις μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της χώρας, δήλωσε σήμερα ότι θα παραμείνει στην εξουσία τόσο όσο τον θέλει ο λαός.

«Ελπίζω ότι μέχρι τη στιγμή που θα με θέλει το έθνος μου θα μπορώ να το υπηρετώ και θα συνεχίσω να κινούμαι μέσα σε αυτό το πλαίσιο», δήλωσε ο Χαταμί σε συνένετυξη Τύπου.

Τον Μάϊο, ο πρόεδρος του Ιράν είχε απειλήσει ότι θα παραιτηθεί, τονίζοντας ότι δεν θα παραμείνει στην εξουσία εάν πεισθεί πως οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα έχουν χάσει το δρόμο τους. Από τότε δεν υπήρξε κάτι το οποίο να έδειξε ότι υπάρχει πολιτικό αδιέξοδο στο Ιράν.

«Εχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας... Δεχόμαστε ότι υπάρχουν διαφορετικές σκέψεις και απόψεις... Στη δημοκρατία επιβάλλεται η διαφοροποίηση των απόψεων», τόνισε ο Χαταμί.

Ο Χαταμί έφθασε στη Μαλαισία την Κυριακή για τετραήμερη επίσημη επίσκεψη με στόχο να ενισχύσει τις σχέσεις της χώρας του με τη χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας, η οποία όπως και το Ιράν είναι από τις μεγάλες παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου.