Στον Ρώσο αρσιβαρίστα Όλεγκ Περεπετσιόνοφ ανήκει το δείγμα του αθλητή που βρέθηκε «θετικό» μετά από επανέλεγχο που έκανε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, περίπου οκτώ χρόνια μετά τη λήψη του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
Ο Περεπετσιόνοφ δήλωσε ότι η ομοσπονδία άρσης βαρών της χώρας τον ειδοποίησε πως, πιθανότατα, θα πρέπει να επιστρέψει το χάλκινο μετάλλιο που είχε κατακτήσει στην κατηγορία των 77 κιλών το 2004, αφού στο δείγμα του, που επανεξετάστηκε τον περασμένο Ιούλιο, βρέθηκαν ίχνη απαγορευμένης ουσίας, την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε ως «αστεία» αλλά δεν την κατονόμασε. «Μου τηλεφώνησαν από την ομοσπονδία άρσης βαρών και μου είπαν ότι μάλλον θα πρέπει να επιστρέψω το μετάλλιο,» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων All-Sport.
Την προηγούμενη εβδομάδα η ΔΟΕ είχε ανακοίνωσε τα άλλα 4 «θετικά» δείγματα από την επανεξέταση του Ιουλίου και κάλεσε τους αθλητές να επιστρέψουν τα μετάλλια που είχαν κατακτήσει στην Αθήνα. Πρόκειται για τον Ουκρανό Γιούρι Μπιλόνογκ, που χάνει το χρυσό στη σφαιροβολία, τον Λευκορώσο Ιβάν Τικόν (αναφέρεται και ως Τσικάν), από τον οποίο αφαιρείται το ασημένιο στη σφυροβολία, ενώ στις γυναίκες η επίσης Λευκορωσίδα Ιρίνα Γιατσένκο και η Ρωσίδα Σβετλάνα Κριβέλιοβα χάνουν τα χάλκινα μετάλλια που είχαν κατακτήσει στη δισκοβολία και στη σφαιροβολία, αντίστοιχα.
Ο Περεπετσιόνοφ δεν παραδέχεται, πάντως, ότι υπέπεσε σε παράβαση του κανονισμού περί ντόπινγκ. «Πιστεύω ότι στη ΔΟΕ εξακολουθούν να συζητούν για το θέμα μου, αλλά αισθάνομαι ότι σύντομα κάτι θα συμβεί. Είχα υποβληθεί σε πολλούς ελέγχους πριν και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και δεν βρέθηκε ποτέ τίποτα»«, δήλωσε και πρόσθεσε: «Τώρα μου είπαν ότι ανακάλυψαν κάποια αστεία ουσία, η οποία είναι άχρηστη στους αρσιβαρίστες. Που είναι το "φερ πλέι" σε αυτή την περίπτωση;» αναρωτήθηκε ο 37χρονος Ρώσος, ο οποίος έχει αποσυρθεί από το 2010.