Αθλητικά
Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 20:45

Βόλεϊ: Επεισόδια στη Σόφια, διακοπή και πρόκριση του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες του Τσάλεντζ Καπ των Ανδρών, καθώς ο αγώνας της Σόφιας με τη Λέφσκι ξεκίνησε αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Με το σκορ ισόπαλο 1-1 και τους «ερυθρόλευκους» να προηγούνται 9-8 στο τρίτο σετ, ξέσπασαν μεγάλης έκτασης επεισόδια στο κλειστό γυμναστήριο «Κρίστο Μποτόεφ», με αποτέλεσμα οι διαιτητές να αποφασίσουν την οριστική διακοπή του αγώνα. Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 3-0 προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Στρόιτελ Μινσκ από τη Λευκορωσία.

Στο ξεκίνημα του 2ου σετ οπαδοί των γηπεδούχων κατέβασαν και πήραν την ελληνική σημαία. Ο μάνατζερ του Ολυμπιακού, Νίκος Μαντούβαλος απευθύνθηκε στον παρατηρητή του παιχνιδιού και ζήτησε να επιστραφεί η σημαία, την οποία όμως οι «θερμοκέφαλοι» οπαδοί της Λέφσκι έκαψαν. Στο 3ο σετ και με το σκορ στο 6-4 έπεσαν μπουκάλια κι ένα καπνογόνο στον αγωνιστικό χώρο, οι διαιτητές διέκοψαν προσωρινά τον αγώνα, αλλά στο 9-8 υπέρ του Ολυμπιακού ξανάπεσαν αντικείμενα.

Οι διαιτητές αποφάσισαν να αποσυρθούν οι ομάδες στα αποδυτήρια και τότε άρχισαν να εκσφενδονίζονται καρέκλες, μπουκάλια και καπνογόνα. Με τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, η απόφαση για την οριστική διακοπή της συνάντησης ελήφθη από τον πρόεδρο της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας.