Αθλητικά
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012 13:57

Rolex: Παγκόσμια συνεργασία με τη Formula 1

Η Rolex, κορυφαία κατασκευάστρια ρολογιών και πρωτοπόρος στις αθλητικές χορηγίες, θα είναι από το 2013 κύριος συνεργάτης της Formula 1 ως το Επίσημο Ρολόι αλλά και ο Επίσημος Χρονομέτρης του θεσμού.

Η συμφωνία αυτή, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ενισχύει τους ισχυρούς δεσμούς της Rolex με τους αγώνες ταχύτητος και υπογραμμίζει την υποστήριξή της σε παγκόσμιες αθλητικές εκδηλώσεις κορυφαίου επιπέδου.

«Για εμάς στη Rolex, πρόκειται για ένα συναρπαστικό βήμα καθώς η σύνδεση μεταξύ της Formula 1 και της εταιρίας μας είναι πολύ φυσική και, σαν όλες τις σπουδαίες συνεργασίες, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εξήγηση», δήλωσε ο Gian Riccardo Marini, Chief Executive Officer της Rolex SA.

«Τόσο η Rolex όσο και η Formula 1, η καθεμιά στο δικό της χώρο, αντιπροσωπεύουν το πνεύμα της περιπέτειας, το πάθος για την μηχανολογία και την ισχυρή επιθυμία να ωθήσουν τα όρια της τεχνολογίας. Αυτές οι αξίες έχουν τεράστια απήχηση στις νεότερες γενιές».

Για τον Bernie Ecclestone, CEO του Formula One group, «η Rolex αποτελεί χωρίς καμία αμφιβολία τον ιδανικό συνεργάτη για έναν αθλητικό θεσμό παγκόσμιας κλάσης, όπως η Formula 1».

Ως Επίσημο Ρολόι και Επίσημος Χρονομέτρης της Formula 1, η Rolex θα εμφανίζεται χρονομετρώντας τον ακριβή χρόνο σε διάφορα σημεία σε κάθε Grand Prix. Το λογότυπο Rolex θα τοποθετηθεί στα πιο καίρια σημεία κάθε πίστας που θα φιλοξενήσει αγώνα του πρωταθλήματος. Η παρουσία της Rolex στη Formula 1 θα είναι πολυετής και θα ενισχύεται κάθε σεζόν.

Για την Rolex, η συνεργασία με τη Formula 1 αποτελεί μέρος μιας μακράς ιστορίας στενών δεσμών με τους αγώνες ταχύτητας μεγάλου κύρους, τους οδηγούς αλλά και τους οργανισμούς που διοργανώνουν τους μεγάλους αγώνες ταχύτητας, όπως το Grand Prix Formula 1 και τον αγώνα αντοχής LE MANS 24 ώρες.

Η Rolex έχει συνδέσει το όνομά της ήδη από τη δεκαετία του '30 με πολλές σπουδαίες προσωπικότητες του χώρου, συμπεριλαμβανομένου του Sir Malcolm Campbell, ο οποίος το 1935 έσπασε το φράγμα ταχύτητας των 300 μιλίων ανά ώρα (483 χ.α.ω.) πίσω από το τιμόνι ενός ειδικά κατασκευασμένου οχήματος με την επωνυμία Bluebird. Ο Sir Malcolm φορούσε στον καρπό του ένα Rolex Oyster.

Στο τέλος της δεκαετίας του '50, η Ελβετική εταιρία ξεκίνησε την συνεργασία της με τη φημισμένη πίστα Daytona International Speedway στη Florida. Με αφορμή αυτό το γεγονός το 1963, η Rolex πρόσθεσε στο καντράν του χρονογράφου της και το όνομα Daytona, αφιερωμένο ειδικά στους λάτρεις της ταχύτητας. Από το 1992 μέχρι σήμερα η Rolex είναι χορηγός του τίτλου Rolex 24 At Daytona.

Από το τέλος της δεκαετίας του '60, η Rolex συγκαταλέγει στην οικογένεια των πρεσβευτών της τον θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού Sir Jackie Stewart, έναν από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς της Formula 1 τα τελευταία 40 χρόνια. Ο Sir Jackie κατέκτησε τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα Formula 1 (1969, 1971 και 1973) και ήταν νικητής σε 27 αγώνες Grand Prix. Επίσης, αναγνωρίζεται ευρέως για την συνεισφορά του τη δεκαετία του '70 στη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας για τους οδηγούς της Formula 1.

Η Rolex είναι ακόμα χορηγός, από το 1997, του διαγωνισμού Pebble Beach Concours d' Elegance των ΗΠΑ που ξεκίνησε το 1950 και διεξάγεται με τη συμμετοχή ιστορικών μοντέλων αυτοκινήτων και του Goodwood Revival της Μ. Βρετανίας που είναι αφιερωμένο στα αυτοκίνητα αγώνων ταχύτητας που κυριάρχησαν στις πίστες πριν το 1966.