Πολιτική
Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Αριχκά αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα σε όλη τη χώρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αλλά αργά το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Νότιο Αιγαίο βόρειοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 39 βαθμούς και στα νησιά από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Πέμπτη, στη Δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά. Τα φαινόμενα αυτά σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και κατά τόπους θα είναι έντονα. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, στρεφόμενοι σταδιακά στα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια , αλλά στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Αίθριος καιρός προβλέπεται σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.