Κόσμος
Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 16:15

Ισραήλ: Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο ΥΠΕΞ

Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβινγκντορ Λίμπερμαν ανακοίνωσε ότι παραιτείται μετά την απαγγελία σε βάρος του κατηγοριών για απάτη και απιστία, πέντε εβδομάδες πριν τις γενικές εκλογές.

Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβινγκντορ Λίμπερμαν ανακοίνωσε ότι παραιτείται μετά την απαγγελία σε βάρος του κατηγοριών για απάτη και απιστία. Η παραίτηση ανακοινώνεται πέντε εβδομάδες πριν τις γενικές εκλογές, στις οποίες ο συνασπισμός του κόμματός του με αυτό του Μπενιαμίν Νετανιάχου αναμενόταν να κερδίσει.

«Παρόλο που γνωρίζω ότι δεν διέπραξα κανένα αδίκημα... αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση μου ως υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης», σύμφωνα με ανακοίνωσή του στην οποία προσθέτει ότι ελπίζει να αποκαταστήσει την υπόληψή του «χωρίς καθυστέρηση».

Ο Λίμπερμαν, επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος «Το Ισραήλ είναι το Σπίτι μας», τρίτου σε αριθμό βουλευτών στη Βουλή του Ισραήλ και βασικός σύμμαχος του συντηρητικού πρωθυπουργού Νετανιάχου, έχει αρνηθεί όλες τις εναντίον του κατηγορίες.