Πολιτική
Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 17:55

Ενημέρωση Γ. Βρούτση για την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση παρουσίασε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ την πρόταση νόμου του Κινήματος για την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως αυτή ανακοινώθηκε χθες από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση παρουσίασε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ την πρόταση νόμου του Κινήματος για την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως αυτή ανακοινώθηκε χθες από τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στη συνάντηση με τον υπουργό συμμετείχαν ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Γιώργος Κουτρουμάνης και ο Χρήστος Πρωτόπαππας.

Επιπλέον, ζητήθηκε από τον κ. Βρούτση η επιτάχυνση συζήτησης της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης των Γενεών, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Βρούτσης δήλωσε ότι αντιμετωπίζει την περίπτωση να εντάξει τις σχετικές διατάξεις σε Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Εργασίας.

Τέλος συζητήθηκαν θέματα για την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων και την πορεία της οικονομικής κατάστασής τους καθώς επίσης και η επιτάχυνση των διαδικασιών εφαρμογής των διατάξεων για το πρόγραμμα «Κατ’ Οίκον Φροντίδα» και τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του.

Πέντε σημεία για την ανακούφιση αναπήρων και ανέργων

Χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε πρόταση νόμου για την προστασία των ευπαθών ομάδων η οποία περιλαμβάνει δέσμη παρεμβάσεων για την ανακούφιση των αναπήρων και ανέργων.

Αναλυτικότερα, η πρόταση νόμου που θα καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει πέντε σημεία:

- Την εξαίρεση των βαριά αναπήρων από τις περικοπές στις συντάξεις και τα δώρα.

-Τη μη περικοπή του ΕΚΑΣ (όπως νομοθετήθηκε για τους κάτω των 65 ετών) για τους ανάπηρους και τα παιδιά.

- Την επέκταση των ισχυουσών προβλέψεων για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των μακροχρόνια ανέργων, ώστε να περιοριστεί ριζικά το φαινόμενο των ανασφάλιστων πολιτών.

- Την καθιέρωση μεταβατικής περιόδου στην αύξηση των ορίων ηλικίας (από 65 σε 67 έτη), ώστε να μην οδηγηθούν άνεργοι μεγάλης ηλικίας σε κατάσταση κοινωνικού αποκλεισμού.

- Την εξομοίωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης των αγροτών ως προς τα γενικά όρια, με τους άλλους εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίες.