Κόσμος
Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 18:10

Νεκρός ο δράστης ένοπλης επίθεσης σε δημοτικό σχολείο στο Κονέκτικατ

Ένοπλη επίθεση σε δημοτικό σχολείο του Νιούτον στο Κονέκτικατ πραγματοποίησε άγνωστος δράστης, ο οποίος στη συνέχεια έχασε τη ζωή του, την Παρασκευή το πρωί.

Νεκρός είναι ο ένοπλος άνδρας, ο οποίος άνοιξε πυρ σε δημοτικό σχολείο στην πολιτεία του Κονέκτικατ στις ΗΠΑ νωρίτερα το πρωί (τοπική ώρα).

Σύμφωνα με το δίκτυο ABC, το οποίο επικαλείται τις τοπικές αρχές, τουλάχιστον άλλος ένας άνθρωπος φέρει τραύματα από πυροβολισμό.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στο Δημοτικό Σχολείο του Sandy Hook στην πόλη Νιούτον.

Η αστυνομία της Πολιτείας έφθασε στο χώρο στις 9:41 τοπική ώρα και ζήτησε άμεσα ενισχύσεις.

Για άνω του ενός νεκρούς, μεταξύ αυτών και παιδιά, κάνει λόγο η εφημερίδα του Κονέκτικατ Hartford Courant στην ιστότοπό της.

Σύμφωνα με πηγή των τοπικών αρχών, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Associated Press, από τον χώρο του σχολείου οι αρχές έχουν περισυλλέξει δύο όπλα.

Οι τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν οχήματα της αστυνομίας και ασθενοφόρα, καθώς και γονείς οι οποίοι σπεύδουν με αγωνία στο σχολείο.

Στο νοσοκομείο Danbury έχουν διακομιστεί τρία άτομα από το σχολείο, όπως δήλωσε εκπρόσωπός του στο NBC Connecticut.

Όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της πόλης έκλεισαν άμεσα αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, για προληπτικούς λόγους.

Ο κυβερνήτης του Κονέκτικατ Νταν Μάλλοϋ βρίσκεται ήδη καθ' οδόν προς το Νιούτον, ενώ για τις εξελίξεις στην υπόθεση ενημερώθηκε, σύμφωνα με το δίκτυο NBC Connecticut, και ο πρόεδρος Ομπάμα.