Κόσμος
Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 20:40

«28 νεκροί, μεταξύ αυτών 20 παιδιά» σε δημοτικό του Κονέκτικατ

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 20 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σε αιματηρή ένοπλη επίθεση στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook, στην πόλη Νιούτον, στην αμερικανική πολιτεία του Κονέκτικατ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 20 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σε αιματηρή ένοπλη επίθεση στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook, στην πόλη Νιούταουν, στην αμερικανική πολιτεία του Κονέκτικατ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν μαθητές ηλικίας από πέντε έως 10 ετών.

Οι New York Times μεταδίδουν πως ο δράστης εισέβαλε σε αίθουσα όπου δίδασκε η μητέρα του που ήταν δασκάλα και αφού την σκότωσε πυροβόλισε ακόμα 18 μαθητές στην τάξη. Προτού αυτοκτονήσει, πυροβόλησε άλλους επτά ενήλικες.

Σύμφωνα με το CBS, ένας ακόμα νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του δράστη και πιθανόν πρόκειται για τον πατέρα του. Νεκρός βρέθηκε και ένας αδερφός του δράστη σε σπίτι στο Ν. Τζέρσευ, σύμφωνα με το CNN.

Τρία άτομα, τα είχαν διακομισθεί αρχικά στο νοσοκομείο, βρίσκονται σε «ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση», σύμφωνα με τον δήμαρχο του Ντάνμπερι Μαρκ Μπότον.

Όλα τα σχολεία της περιοχής, δημόσια και ιδιωτικά, έκλεισαν άμεσα όταν έγινε γνωστό το περιστατικό.

Τα θερμά του συλληπητήρια και τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις στην υπόθεση.

Σύμφωνα με διάταγμα του Ομπάμα, οι σημαίες θα είναι μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτήρια των ΗΠΑ για τέσσερις ημέρες, ως φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων.

«Ως ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα αυτών των παράλογων πράξεων βίας στο Νιούταουν του Κονέκτικατ, οι σημαίες θα είναι μεσίστιες σε κυβερνητικά κτήρια, στρατιωτικές βάσεις, πολεμικά πλοία και πρεσβείες των ΗΠΑ», αναφέρεται.