Αθλητικά
Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012 22:47

Ευρωλίγκα: Ο Ολυμπιακός νίκησε την Αρμάνι αλλά έμεινε δεύτερος

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του, νίκησε στο ΣΕΦ την Αρμάνι Μιλάνο με 82-81 και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στον 3ο όμιλο της Ευρωλίγκας με 8 νίκες-2 ήττες, καταταγείς στη δεύτερη θέση καθώς υστερούσε στην ισοβαθμία με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, που νίκησε εύκολα την Εφές με 71-53.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 45-38, 62-62, 82-81

Ο πρωταθλητής Ευρώπης τοποθετήθηκε στον 6ο όμιλο, όπου θα βρει τις Μακάμπι, Μπαρτσελόνα, Χίμκι, Σιένα, Μπεσίκτας, Φενέρ και Κάχα Λαμποράλ, που νίκησε άνετα την Τσεντεβίτα (97-70) αφήνοντας εκτός την Αρμάνι. Ο Ολυμπιακός δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά αλλά ακόμη κι έτσι κατόρθωσε να πάρει το έβδομο συνεχές ροζ φύλλο αγώνα στη διοργάνωση, με κορυφαίους τους Σπανούλη, Λο και Χάινς, ενώ ο Μπουρούσης αποδοκιμάστηκε στην επιστροφή του.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν έχοντας βιαστικές επιλογές στην επίθεση, με αποτέλεσμα η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο να προηγηθεί με 17-12 και 19-16 στο πρώτο δεκάλεπτο. Με τους παίκτες της εύστοχους έξω από τα 6.75 η Αρμάνι διατηρούσε το προβάδισμα, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό τον οποίο συντηρούσε ο Λο. Η ένταση από ένα μικροεπεισόδιο ανάμεσα τους Περπέρογλου και Χέρστον «άναψε τα αίματα» στο παρκέ και την εξέδρα, ο Σπανούλης πήρε τη σκυτάλη από τον Λο και οι γηπεδούχοι πέρασαν με 45-38 στο ημίχρονο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η άμυνα στον Σπανούλη «έσφιξε». Οι Ιταλοί κατόρθωσαν να γίνουν ανταγωνιστικοί, πήραν σκορ από τον Τζεντίλε και στο 30΄ το ταμπλό έγραφε 62-62. Πλέον, οι «μονομάχοι» έμπαιναν στην τελική ευθεία «στήθος με στήθος». Η άμυνα ζώνης της Αρμάνι είχε αποτέλεσμα, καθώς στο 37΄ το σκορ ήταν 73-73. Με τρίποντο του Παπανικολάου έγινε το 81-79 και ό,τι ακολούθησε ήταν από τις γραμμές των βολών, με τον Λάνγκφορντ να αστοχεί στην εκπνοή στο τρίποντο που επιχείρησε.