Πολιτική
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012 11:34

ΥΠΟΙΚ: Κανένα έγγραφο στα αρχεία για τις συναντήσεις στο Νταβός

Δεν υπάρχουν στα αρχεία του ΥΠΟΙΚ έγγραφα σχετικά με τις συναντήσεις του Γ. Παπανδρέου και του Γ. Παπακωνσταντίνου με τους επικεφαλής διεθνών τραπεζικών ιδρυμάτων, τον Ιανουάριο του 2011, στο Νταβός της Ελβετίας, απαντά ο Γ. Στουρνάρας στην αίτηση κατάθεσης εγγράφων της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Δεν υπάρχουν στα αρχεία του υπουργείου Οικονομικών έγγραφα σχετικά με τις συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τους επικεφαλής διεθνών τραπεζικών ιδρυμάτων, τον Ιανουάριο του 2011, στο Νταβός της Ελβετίας.

Τα παραπάνω προκύπτουν από έγγραφο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από αίτηση κατάθεσης εγγράφων της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου ζητούσε να κατατεθούν και να γνωστοποιηθούν τα πρακτικά των επισήμων και υπό θεσμική ιδιότητα συναντήσεων του πρώην Πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής διεθνών τραπεζικών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων και της HSBC και της UBS, τον Ιανουάριο του 2011, στο πλαίσια της Ετήσιας Συνόδου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας.

Σημείωνε επίσης ότι «εάν και εφόσον επρόκειτο όντως για θεσμικές συναντήσεις, τα πρακτικά τους πρέπει να τηρούνται στα οικεία αρχεία του γραφείου του Πρωθυπουργού και του υπουργείου Οικονομικών».

Η απάντηση του κ. Στουρνάρα έχει ως εξής:

«Σχετικά με τις επίσημες συναντήσεις του πρώην Πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου και του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γεωργίου Παπακωνσταντίνου με τους επικεφαλής διεθνών τραπεζικών ιδρυμάτων, στα πλαίσια της Ετήσιας Συνόδου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας, τον Ιανούαριο του 2011, για τις οποίες ενημέρωσε σχετικά ο κ. Παπακωνσταντίνου τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων στις 24/10/2012, σας γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν στα οικεία αρχεία του υπουργείου Οικονομικών σχετικά έγγραφα».