Αθλητικά
Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012 11:05

Υδατοσφαίριση: Κρίσιμος αγώνας για Ολυμπιακό

Μεγάλο παιχνίδι δίνει απόψε (19:00) ο Ολυμπιακός, υποδεχόμενος στο κολυμβητήριο του Πειραιά τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ στην υδατοσφαίριση.

Απέναντι στους τρις πρωταθλητές Ευρώπης και εκ των μεγάλων φαβορί για την κατάκτηση του εφετινού τίτλου, οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν μία εμφάνιση ανάλογη με εκείνη του προ τριών εβδομάδων αγώνα στην Κροατία, όπου πάλεψαν «στα ίσα» και γνώρισαν την ήττα (10-8) στις λεπτομέρειες.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου βρίσκεται στη δεύτερη θέση του Β΄ ομίλου, με εννέα βαθμούς σε τέσσερις αγώνες, έναντι δώδεκα της πρωτοπόρου Γιουγκ. Η πρόκριση στους «16» είναι ουσιαστικά εξασφαλισμένη, ενώ μία νίκη με διαφορά μεγαλύτερη των δύο τερμάτων καθιστά αυτόματα τον Ολυμπιακό φαβορί για την πρώτη θέση.

Σαφώς πιο εύκολη αποστολή έχει η Βουλιαγμένη, που υποδέχεται στις 18:00 στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης τη Λίγκαμους Τιφλίδας, στο πλαίσιο του Α΄ ομίλου. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι δεδομένη και φάνηκε και από το μεταξύ τους παιχνίδι στη Γεωργία, όπου οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν επικρατήσει με 15-5. Ετσι το συγκρότημα του Τεό Λοράντου αναμένεται να κάνει το «6 τα 6» και να παραμείνει στην κορυφή, αναμένοντας το επόμενο -σαφώς πιο δύσκολο και καθοριστικό- παιχνίδι, με αντίπαλο την Εγκερ στην Ουγγαρία (9/1).