Πολιτική
Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2002 07:39

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για την τρομοκρατία

Ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης για τον εορτασμό των 28 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, υπογράμμισε ότι η Δημοκρατία γιορτάζει όταν λειτουργούν οι θεσμοί και προστατεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, όταν εξαρθρώνεται η τρομοκρατία και όταν τα μέσα ενημέρωσης και κυρίως η τηλεόραση, ανταποκρίνονται στην αποστολή τους με υπευθυνότητα και σεβασμό στο μέτρο και τον νόμο.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε, ότι η Δημοκρατία δεν ανέχεται ούτε την αυθαιρεσία ούτε την αναρχία.

Στην ίδια εκδήλωση ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Φώτης Νασιάκος, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τη Ντόρα Μπακογιάννη, τόνισε χαρακτηριστικά : «Μην έχετε καμμία αμφιβολία, θα φτάσουμε μέχρι το τέλος. Ο τελευταίος ένοχος θα κλείσει την πόρτα του Κορυδαλλού».

Συγχαρητήρια από τον Λευκό Οίκο

O εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Σων Μακόρμακ, συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για τα αποτελέσματα των ερευνών και τις συλλήψεις και πρόσθεσε : «Οι πράξεις της ελληνικής κυβέρνησης στέλνουν ένα σημαντικό μήνυμα σε όλους τους τρομοκράτες και όσους υποθάλπουν την τρομοκρατία. Αποτελούν μέρος του αγώνα της Ελλάδας κατά της τρομοκρατίας. Ελπίζουμε αυτό να σημάνει το τέλος της 17 Νοέμβρη».

Ο κ. Μακόρμακ τόνισε επίσης πως οι ΗΠΑ έχουν εμπιστοσύνη στη συνεργασία που έχουν αναπτύξει με την ελληνική κυβέρνηση για την πάταξη της τρομοκρατίας.