Αθλητικά
Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012 16:29

Παναθηναϊκός: Ανακοινώθηκε ο Γκιστ, παρελθόν οι Κίτσεν και Πάνκο

Παίκτης του Παναθηναϊκού και επίσημα είναι από σήμερα ο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος αποκτήθηκε από τη Μάλαγα, όπου θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αντι Πάνκο.

Η συμφωνία ανταλλαγής των δύο παικτών είχε ουσιαστικά τελειώσει από χθες το βράδυ, οπότε ακολούθησε το τυπικό μέρος της διαδικασίας. Ο 26χρονος Αμερικανός πάουερ φόργουορντ αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό του «μόνιμου» τραυματία, Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ενώ εκτός του Αντι Πάνκο, την «πόρτα της εξόδου» από το τριφύλλι είχε και ο Ντέργουιν Κίτσεν, ο οποίος παραχωρήθηκε δανεικός έως το τέλος της περιόδου στην κροατική Τσεντεβίτα.

Ο Γκιστ αναμένεται απόψε στην Αθήνα προκειμένου να τεθεί άμεσα στη διάθεση του Αργύρη Πεδουλάκη. Ο Αμερικανός θα ξεκινήσει προπονήσεις σε εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου να είναι έτοιμος για την πρεμιέρα του top 16 της Ευρωλίγκας, την προσεχή Παρασκευή με τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Ο Γκιστ με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα των «πρασίνων» τόνισε: «Μπορεί να μην έγινε η μετακίνηση το καλοκαίρι, αλλά να που γίνεται τώρα. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα έρθω στην Ελλάδα και θα παίξω για ένα μεγάλο σύλλογο όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Μια ομάδα με τεράστια ιστορία. Επιθυμία μου είναι να μπορέσω να βοηθήσω και να συμβάλλω στο να φτάσει σε νέες επιτυχίες».

Για τη συνέχεια είπε: «Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο Top-16, αλλά σίγουρα μπορεί να προχωρήσει κι άλλο στη διοργάνωση. Η ιστορία του είναι δεμένη με επιτυχίες στην Ευρωλίγκα, έχει φτάσει πολλές φορές ως το Final Four και τον τίτλο της διοργάνωσης. Δεν θα είναι εύκολο, έχουμε δύσκολους αγώνες και δυνατούς αντιπάλους στο δρόμο μας, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα προσπαθήσουμε όλοι για να πετύχουμε αυτό το στόχο. Έχουμε τον καλύτερο πόιντ γκαρντ της Ευρώπης, τον Διαμαντίδη, έχουμε έναν παίκτη όπως ο Σόφο, ο οποίος με την επιστροφή του μετά τον τραυματισμό του θα μας δώσει και πάλι σημαντικές λύσεις. Έχω δει την ομάδα στην κανονική περίοδο και διαθέτει πραγματικά πολύ ταλέντο».