Αθλητικά
Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012 18:38

Μπάσκετ: Στον τελικό του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός

Χωρίς να συναντήσει κανένα απολύτως πρόβλημα από την Καβάλα ο Ολυμπιακός πήρε άνετα το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας της μακεδονικής ομάδας με 87-55 στο κλειστό της Καλαμίτσας.

Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν το παιχνίδι με μεγάλη σοβαρότητα κι από την αρχή έδειξαν ότι ήταν αποφασισμένοι να το «καθαρίσουν» πολύ γρήγορα. Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου (48-19) αποδεικνύει του λόγου το αληθές, με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να κάνουν επίδειξη δύναμης απέναντι στην Καβάλα. Οι γηπεδούχοι ήταν φανερό ότι έχουν στο μυαλό τους μόνο το πρωτάθλημα, όπου δίνουν μεγάλη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Προηγήθηκαν με 2-0, αλλά από κει και πέρα ο Ολυμπιακός με επιμέρους σκορ 18-2 «καθάρισε» τα πράγματα.

Οι Πειραιώτες έφτασαν στην άνετη πρόκριση και θα συμμετέχουν σε τελικό κυπέλλου για 17η φορά στην ιστορία τους. Θα διεκδικήσουν το 10ο τρόπαιο στον θεσμό και τρίτο τα τελευταία τέσσερα χρόνια στις 10 Φεβρουαρίου απέναντι στο νικητή του άλλου νοκ άουτ ημιτελικού, που ξεκινάει σε λίγο, μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΚΑΟΔ.

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Κάιλ Χάινς με 14 πόντους, ενώ με 13 τελείωσε τον αγώνα ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους.