Πολιτική
Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2002 21:05

«Πιτσιρικάδες» αποκαλούσαν τη «17Ν» και «πατεράδες» τον «Επαναστατικό Λαϊκό Αγώνα»

Για περισσότερες από τέσσερις ώρες απολογήθηκαν στην τέταρτη τακτική ανακρίτρια Θεώνη Μπούρη, οι Θωμάς Σερίφης και Κώστας Τέλιος, που αντιμετωπίζουν σωρεία κατηγοριών για τη συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση «17Νοέμβρη».

Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους και είναι οι τελευταίοι που απολογήθηκαν στην κ. Μπούρη για την υπόθεση. Η δικογραφία που έχει σχηματισθεί για την 27χρονη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης έχει διαβιβαστεί στο εφετείο, προκειμένου την κύρια ανάκριση να διενεργήσει ο ειδικός εφέτης ανακριτής Λεωνίδας Ζερβομπεάκος με τους αναπληρωτές εφέτες και υπό την εποπτεία του εισαγγελέα εφετών Κυριάκου Καρούτσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Θωμάς Σερίφης και Κώστας Τέλιος επανέλαβαν στην ανακρίτρια όσα έχουν ισχυριστεί στις προανακριτικές απολογίες τους. Και οι δύο δέχονται ότι είχαν συμμετοχή στην οργάνωση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τέλιος υποστηρίζει στην προανακριτική απολογία του ότι η «17 Νοέμβρη» αποκαλείτο «πιτσιρικάδες», ενώ «πατεράδες» λεγόταν ο Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας (ΕΛΑ).

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ