Αθλητικά
Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2011 14:53

Σχέδιο σωτηρίας για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό

Με την έλευση της νέας χρονιάς ξεκινάει το σχέδιο σωτηρίας για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, που παρουσιάσθηκε σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Τετάρτη στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Με την έλευση της νέας χρονιάς ξεκινάει το σχέδιο σωτηρίας για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό, που παρουσιάσθηκε σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Τετάρτη στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Σκοπός αυτού το σχεδίου, όπως εξήγησε αναλυτικά ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη, Νίκο Καραχάλιος, είναι ο σύλλογος να καταφέρει να γίνει άμεσα αυτάρκης, αλλά και να μπορέσει σε βάθος χρόνου -με ορίζοντα δεκαετίας, το 2010- να πλησιάσει οργανωτικά επίπεδα ομάδων, όπως η Μπαρτσελόνα.

«Ο κορυφαίος σύλλογος του πλανήτη, η Μπαρτσελόνα, έχει καταφέρει να έχει μια ποδοσφαιρική ομάδα, σχεδόν αποκλειστικά βγαλμένη από τα φυτώρια της. Αυτό το καταφέρανε, όχι επενδύοντας εκατομμύρια σε μεταγραφές, αλλά επενδύοντας εκατομμύρια σε υποδομές. Σε σύστημα, σε οργάνωση, σε φιλοσοφία, σε πειθαρχεία, σε αυτό που είναι ένα πρότυπο αγωνιστικό μοντέλο», σχολίασε σχετικά ο κ. Καραχάλιος, προσθέτοντας: 

«Αν αυτό το έχει κάνει η Μπαρτσελόνα, μπορούμε να το καταφέρουμε και εμείς. Μπορεί να μην μπορέσουμε σε ένα χρόνο, αλλά αν βάλουμε στόχους μακροπρόθεσμους με ενδιάμεσα βήματα, όλα μπορούν να γίνουν».

Πάντως, αναφορικά με το άμεσο οικονομικό πρόβλημα του Ερασιτέχνη, ο κ. Καραχάλιος μίλησε για ένα πλάνο έξι μηνών, όπου πρώτος του στόχος θα είναι ο ισοσκελισμός του προϋπολογισμού.

Αναγνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες αθλητές πολλών τμημάτων του Ολυμπιακού αγωνίζονται, όπως πχ η ομάδα πόλο, ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη αναφέρθηκε και σε άμεσες δράσεις, που θα μπορέσουν να ενισχύσουν οικονομικά τον σύλλογο. Γι' αυτό και προανήγγειλε δυο ξεχωριστά events. Το πρώτο ένα μεγάλο φιλικό μεταξύ της ποδοσφαιρικής ομάδας του συλλόγου και διεθνών αστέρων και το δεύτερο ένα «πάρτι γενεθλίων του Ολυμπιακού», που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου στο ΣΕΦ.

Ακόμα παρουσίασε πρόγραμμα ενίσχυσης του Ερασιτέχνη απευθείας από τους φίλους της ομάδας με την αγορά κουπονιών, αλλά και την αποστολή SMS αξίας 1 ευρώ.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Λεωνίδας Θεοδωρικάκος, σχολίασε θετικά το όλο πλάνο και στάθηκε στην ανάγκη να βοηθήσει η ευρεία μάζα του συλλόγου, προκειμένου να σταθεί στα πόδια του.

«Προσπαθούμε να βρούμε τους τρόπους εκείνους που θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να λειτουργήσει χωρίς να έχει την ανάγκη των μεγάλων. Δεν είναι εύκολο ένας άνθρωπος να επωμίζεται και τις όποιες οικονομικές υποχρεώσεις δημιουργούνται στον ερασιτέχνη».

Στην εκδήλωση ακόμα μίλησαν ο πολίστας Βαγγέλης Δελακάς, ο αρχηγός της ομάδας βόλεϊ Ανδρών, Ανδρέας Ανδρεάδης, η βολεϊμπολίστρια Άννα Καββαθά, ο προπονητής της ομάδας πόλο Γυναικών, Χάρης Παυλίδης και ο πρωταθλητής ιστιοπλόος Αιμίλιος Παπαθανασίου.