Πολιτική
Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2011 14:54

ΝΔ: Ποδαρικό με νέες επιβαρύνσεις

Νέες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική διατύπωσε η ΝΔ διά του αρμόδιου αναπληρωτή τομεάρχη της Χρήστου Σταϊκούρα.

Νέες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική διατύπωσε η ΝΔ διά του αρμόδιου αναπληρωτή τομεάρχη της Χρήστου Σταϊκούρα.

«Το 2011 έκανε ποδαρικό με νέες επιβαρύνσεις για τα νοικοκυριά» δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας, με αφορμή την αύξηση του ΦΠΑ από το 11% στο 13%, επισημαίνοντας πως οδηγεί «σε δυσβάσταχτες για τους καταναλωτές αυξήσεις σε τιμές ευρείας κλίμακας προϊόντων και υπηρεσιών».

Σημείωσε ακόμη πως ήδη, από την Πρωτοχρονιά, αυξήθηκαν τα εισιτήρια του ΟΣΕ, ενώ από σήμερα αυξήθηκαν και τα διόδια της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας. Έκανε ακόμη αναφορά στις νέες αντικειμενικές αξίες που τέθηκαν σε ισχύ, επιβαρύνοντας κληρονομιές, γονικές παροχές, δωρεές, μεταβιβάσεις και φόρο ακίνητης περιουσίας.

«Αυτές οι νέες επιβαρύνσεις, σε συνδυασμό με την σφικτή εισοδηματική πολιτική και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, οδηγούν σε αδιέξοδο νοικοκυριά και επιχειρήσεις και όλα αυτά χωρίς να βλέπουν “φως στο τούνελ”» συμπλήρωσε ο κ. Σταϊκούρας, τονίζοντας παράλληλα πως το αποτέλεσμα το επιβαρύνσεων αυτών είναι αβέβαιο, «όπως καταδεικνύουν οι εφετινές αποκλίσεις για τα δημόσια έσοδα από τους στόχους του Προϋπολογισμού».

Καταλήγοντας ζήτησε για άλλη μία φορά αλλαγή του μείγματος οικονομικής πολιτικής ώστε «να πιάσουν τόπο οι μεγάλες και διευρυνόμενες θυσίες των Ελλήνων πολιτών».