Πολιτική
Τρίτη, 30 Ιουλίου 2002 07:14

Στον Κορυδαλλό οι οκτώ από τους 15 συλληφθέντες για συμμετοχή στη «17Ν»

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκαν χθες κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι οκτώ από τους κρατουμένους για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη». Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προηγουμένως, έκαναν έλεγχο στα οκτώ ειδικά κελλιά που έχουν κατασκευαστεί στον χώρο του πρώτου ορόφου των φυλακών. Αλλα 26 κελλιά έχουν κατασκευαστεί στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών, ενώ δύο ακόμη κατασκευάστηκαν στο νοσοκομείο και το ψυχιατρείο του Κορυδαλλού.

Στον 12ο όροφο του κτιρίου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ) θα παραμείνουν για λίγες ακόμη ημέρες οι Γιωτόπουλος, Τσελέντης, Παπαναστασίου, Σερίφης και Τέλιος, ενώ ο Σάββας Ξηρός συνεχίζει να νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, λόγω σοβαρών επιπλοκών που προκάλεσαν μόλυνση στο τραύμα του χεριού του. Ο Ξηρός, υποβλήθηκε την Κυριακή σε τρίωρη επέμβαση.

Ο Νίκος Παπαναστασίου, ο οποίος συνεχίζει να αρνείται κάθε ανάμειξη, οδήγηθε χθες στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί αύριο.

Για τη δικονομική πορεία της υπόθεσης «17 Νοέμβρη», θα ενημερωθεί αύριο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Κρουσταλάκης, από τους προϊσταμένους της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και Εφετών κυρίους Μπάγια και Βέριο, καθώς και από τον εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη και τον εισαγγελέα εφετών Κυριάκο Καρούτσο.