Πολιτική
Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011 14:30

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ τα πόθεν έσχες πέντε πολιτικών

Εξονυχιστικά ελέγχεται από το ΣΔΟΕ η περιουσιακή κατάσταση πέντε πολιτικών προσώπων, καθώς με βάση έρευνες από εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, υπάρχουν ενδείξεις για παραβίαση του «πόθεν έσχες».

Εξονυχιστικά ελέγχεται από το ΣΔΟΕ η περιουσιακή κατάσταση πέντε πολιτικών προσώπων, καθώς με βάση έρευνες από εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, υπάρχουν ενδείξεις για παραβίαση του «πόθεν έσχες».

Το γεγονός επιβεβαίωσε, μιλώντας στον «Σκάι», ο ειδικός γραμματέας του Σώματος, Γιάννης Καπελέρης, ο οποίος αναφέρθηκε στην «περίπτωση συγκεκριμένου πολιτικού ανδρός, αλλά και άλλων που ελέγχονται μέσω εξεταστικών επιτροπών».

«Πρέπει», πρόσθεσε, «να συντομεύσουμε τη διαδικασία, προκειμένου να διαμορφώσουμε ένα αποτέλεσμα και ένα πόρισμα που να είναι ισχυρό και πραγματικό, και αυτό θέλει το χρόνο του, καθώς συναρτάται και από τις απαντήσεις που περιμένουμε από φορείς και υπηρεσίες του εξωτερικού».

Σύμφωνα εξάλλου με δημοσίευμα της εφημερίδας «Realnews», ο Πρωθυπουργός φέρεται να ζήτησε, σε σύσκεψη στο Καστρί με τους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, «να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απονομής της Δικαιοσύνης για τις περιπτώσεις επίορκων πολιτικών, που βρέθηκαν αναμεμειγμένοι σε σκάνδαλα και το «πόθεν έσχες» τους δεν δικαιολογεί τα πλούσια περιουσιακά τους στοιχεία».

Κύκλοι της κυβέρνησης χαρακτήριζαν πάντως το δημοσίευμα ως «υπερβολικό», χωρίς ωστόσο να διαψεύδουν ότι υπάρχει γενικότερη ανησυχία για το θέμα της ατιμωρησίας.

«Διάβασα πολλές υπερβολές, λεπτομέρειες που πολλές δεν ισχύουν», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Επισήμανε εξάλλου τον κίνδυνο να εξελιχθεί σε κυνήγι μαγισσών η αναγκαία αναζήτηση κάθαρσης και τιμωρίας, ενώ εστίασε στην εφαρμογή του προγράμματος «Διαύγεια», «που επιβάλλει όλα στο φως, διαφάνεια στα πάντα».

«Σαφώς», πρόσθεσε, «θα πρέπει να καταλογισθούν ευθύνες σε όλους όσοι μας έφεραν εδώ, σε όλους όσοι έφταιξαν και φταίνε για συγκεκριμένες καταστάσεις και φυσικά θα πρέπει να υπάρχει τιμωρία, όχι για να ικανοποιηθεί το λαϊκό αίσθημα, αλλά γιατί είναι θέμα κοινωνικής δικαιοσύνης. Όσοι έφταιξαν θα πρέπει να πληρώσουν».