Πολιτική
Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 05:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές στις περισσότερες περιοχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στο Ανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Βροχές στις περισσότερες περιοχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Στο Ανατολικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές αρχικά στη Μακεδονία και από το απόγευμα σε περιοχές της Θράκης. Σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας. Ανεμοι: Αρχικά ασθενείς. Αργότερα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που τις πρωϊνές ώρες στο Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στις νοτιότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 Μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια βόρειοι 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βαθμιαία τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι 4 τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες, οι οποίες στα νότια τοπικά θα είναι ισχυρές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις και βαθμιαία βροχές. Πρόσκαιρες καταιγίδες από το μεσημέρι. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Το μεσημέρι και το απόγευμα πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Ανεμοι: Ασθενείς και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Βαθμιαία στα ηπειρωτικά ο καιρός θα βελτιωθεί και από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στην Ανατολική Νησιωτική Ελλάδα.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και στο Νοτιοανατολικοί Αιγαίο νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)