Πολιτική
Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011 05:00

Πρόγνωση καιρού

Βελτιωμένο καιρό στα δυτικά και τα βόρεια με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ανατολική και Νότια Νησιωτική Ελλάδα προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Βελτιωμένο καιρό στα δυτικά και τα βόρεια με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ανατολική και Νότια Νησιωτική Ελλάδα προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές που γρήγορα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα στη Δυτική Πελοπόννησο αυξημένες, αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν, θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές και τη νύχτα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις Ανατολικές Κυκλάδες τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και στα δυτικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, αλλά στα βόρεια ο καιρός από το μεσημέρι θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Από το μεσημέρι στα βόρεια βορειοανατολικοί. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στα νότια. Βελτίωση το βράδυ. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές που γρήγορα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βορειοανατολικά, αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ. Πρόσκαιρα το πρωΐ στα νοτιοανατολικά ανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)