Πολιτική
Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011 09:18

Η ατζέντα της ημέρας

* Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από τη δικαιοσύνη η απεργία. Κανονικά τα δρομολόγια σε ΟΣΕ και Προαστιακό.

* Στις 11 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβιγκντορ Λίμπερμαν.

* Στις 11 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), συνάντηση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, Μιχάλη Καρχιμάκη, με τον γενικό γραμματέα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ), Φίλιπ Κόρντερυ. Στη συνάντηση, θα συζητηθεί η εμβάθυνση των σχέσεων ΕΣΚ και ΠΑΣΟΚ και η ενίσχυση της συνεργασίας τους σε θέματα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, όπως η πρωτοβουλία για τη θέσπιση ευρωομολόγου, η καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές κ.ά. Στη συνάντηση θα συμμετάσχει η υπεύθυνη για θέματα Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Πωλίνα Λάμψα.

* Στις 11 π.μ. στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Ολγας 198) ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης θα δεχθεί τη γενική πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Κάθριν Κέϋ, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

* Στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών, η ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών από τον εκπρόσωπο του υπουργείου, Γρηγόρη Δελαβέκουρα.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, αναβάλλεται η έναρξη των εργασιών συντήρησης των Καρυάτιδων, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, εξ αιτίας της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Ηράκλειο της Κρήτης, κλιμάκιο των Οικολόγων-Πράσινων με επικεφαλής την Ελεάννα Ιωαννίδου, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, θα συναντηθεί με περιφερειακούς συμβούλους, καθώς και άλλους φορείς. Στις 6 μ.μ. συνάντηση με τον πρόεδρο ΤΕΕ Δ. Κρήτης και στις 7:30 μ.μ. συνάντηση με την επιτροπή αγώνα LAFONISI S.O.S., καθώς και με κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Λαφονησίου.

* Στις 12:30 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με το προεδρείο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

* Στις 12:30 μ.μ. στα Προπύλαια, πανεκπαιδευτικό συλλαλλητήριο με αφορμή της συμπλήρωση 20 χρόνων από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα.

* Στη 1 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθείτ ον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβιγκντορ Λίμπερμαν.

* Στη 1:30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας συνέντευξη Τύπου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, μέλους του Enterpise Europe Network, για την μεγάλη ημερίδα τουρισμού που διοργανώνει την Τετάρτη 19/1 στις 6 μ.μ., με θέμα: «Οικονομική ύφεση και Καλλικράτης. Η επόμενη ημέρα και το μοντέλο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης».

* Στις 2 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού, Παύλο Γερουλάνο.

* Στις 5 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τομ τον επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για θέματα Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών, Μισέλ Μπαρνιέ.

* Στις 5 μ.μ στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ) Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων του κόμματος με θέμα τη μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

* Στις 6 μ.μ. στο καφέ του βιβλιοπωλείου "Ιanos" (Σταδίου 24, Αθήνα) συζήτηση με θέμα: "Μετανάστευση και οικονομική κρίση" διοργανώνει η ερευνητική ομάδα για θέματα μετανάστευσης του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), με τις εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ. Ομιλητές θα είναι η αναπληρώτρια καθηγήτρια Λένα Διβάνη, Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγγραφέας, η καθηγήτρια Αντιγόνη Λυμπεράκη, Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Δρ. Θάνος Μαρούκης, ερευνητής Β' στο ΕΛΙΑΜΕΠ και η Δρ. Αννα Τριανταφυλλίδου, ερευνήτρια Α' στο ΕΛΙΑΜΕΠ και καθηγήτρια στο European University Institute της Φλωρεντίας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης.

* Στις 6 μ.μ. στον χώρο του Δημαρχείου Αιτωλικού ενημερωτική ημερίδα στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (Π.Υ. Μπαλτατζής), Αξονας 4, διοργανώνουν ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και η Τριχωνίδα Α.Ε. Η ενημέρωση θα αφορά την υλοποίηση του Τοπικού Προγράμματος "Προσέγγιση Leader", στις περιοχές των Νομών Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας και Λευκάδας, σύμφωνα με την από 10-10-2010 σχετική σύμβαση με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Επιλέξιμη περιοχή στο νέο διευρυμένο Δήμο Ι. Π. Μεσολογγίου, είναι η Δημοτική Ενότητα Αιτωλικού, δηλαδή οι τοπικές κοινότητες Αγίου Ηλία, Σταμνάς, Φραγγουλέϊκων, Χρυσοβεργίου (εκτός της Δημοτικής Κοινότητας Αιτωλικού).

* Στις 7 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, εκδήλωση με θέμα: «Μεταρρυθμίσεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ευρωπαϊκή Ενωση: αντλώντας τα αναγκαία διδάγματα από την κρίση», διοργανώνει το Ινστιστούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών ΙΣΤΑΜΕ-Ανδρέας Παπανδρέου. Κύριος ομιλητής ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών, Μισέλ Μπαρνιέ.

* Στις 7 μ.μ. ομιλία του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στην εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ-Ανδρέας Παπανδρέου.

* Στις 8:30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» (Σταδίου 24, Αθήνα) ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, θα συμμετάσχει ως ομιλητής στην παρουσίαση του βιβλίου της δημοσιογράφου, Αριστοτελίας Πελών με τίτλο: «Ιδεολογία κατά Ρεαλισμού: Η Αμερικανική Πολιτική απέναντι στην Ελλάδα, 1963-1976» από τις Εκδόσεις POLIS.

* Στις 10 μ.μ. στο Cafe των Τεχνών Βάμμα Νυκτός (Ιάσωνος 155, Βόλος, τηλ.: 2410-39292) η Γιώτα Νέγκα συναντά φέτος για πρώτη φορά στη σκηνή τον Γιάννη Κούτρα σε ένα πρόγραμμα γεμάτο σπουδαία τραγούδια και συναρπαστικές ερμηνείες.