Πολιτική
Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2002 07:14

Στον Κορυδαλλό οι περισσότεροι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην «17Ν»

Τρεις ακόμη κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», οι Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, Παύλος Σερίφης και Κώστας Τέλιος, μεταφέρθηκαν χθες στον Κορυδαλλό. Οι τρεις θα φιλοξενηθούν σε ειδικά κελλιά που έχουν κατασκευαστεί στα υπόγεια των γυναικείων φυλακών. Στην πρώτη πτέρυγα βρίσκονται από την Δευτέρα άλλοι οκτώ συγκατηγορούμενοί τους, οι οποίοι μάλιστα βγαίνουν στο προαύλιο ανά τρεις και όχι μόνοι τους. Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες και ο Πάτροκλος Τσελέντης μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή.

Χθες παραδόθηκε στον εισαγγελέα εφετών Κυριάκο Καρούτσο η προανακριτική απολογία του Σάββα Ξηρού, ο οποίος θα παραμείνει 10 ακόμη ημέρες για νοσηλεία στον Ευαγγελισμό. Σε τρισέλιδο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι θεράποντες ιατροί, τονίζεται, ότι η κλινική εικόνα του ασθενούς είναι άριστη και δεν παρουσιάζει πυρετό, ενώ προστίθεται ότι η παραμονή του στο νοσοκομείο οφείλεται στην εμφάνιση ενός σπάνιου μήκυτα στο τραύμα του χεριού του, που απαιτεί ειδική αγωγή.

Χθες ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Λευτέρης Οικονόμου, ανακοίνωσε ότι ένα ημιαυτόματο πιστόλι που είχε βρεθεί στη γιάφκα της οδού Πάτμου, είχε χρησιμοποιηθεί στην εκτέλεση του Νίκου Μομφεράτου στις 21 Φεβρουαρίου του 1985. Επίσης, η ηλεκτρονική γραφομηχανή που βρέθηκε στην ίδια γιάφκα, αποδεικνύεται ότι είχε χρησιμοποιηθεί για τη δακτυλογράφηση πολλών προκηρύξεων της οργάνωσης.

Για τις τελευταίες εξελίξεις ενημερώθηκε χθες από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.