Πολιτική
Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011 16:44

Βολές Γ. Παναγόπουλου κατά της κυβερνητικής πολιτικής

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο γραμματέας της ΠΑΣΚΕ και πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος. «Η κατ' εφαρμογή του μνημονίου, ασκούμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος».

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο γραμματέας της ΠΑΣΚΕ και πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, ζητώντας από τον Πρωθυπουργό αναζητήσει έσοδα από τους «έχοντες και κατέχοντες».

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Παναγόπουλος υπογράμμισε ότι «η κατ' εφαρμογή του μνημονίου, ασκούμενη οικονομική και κοινωνική πολιτική δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές, τις ιδέες και τις αξίες του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος».

«Δεν είναι η πολιτική για την οποία στρατευτήκαμε, αγωνιστήκαμε, ψηφίσαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «προκαλεί τους πολίτες και ιδίως τους ανθρώπους της εργασίας η συμπεριφορά του πολιτικού προσωπικού αλλά και των διαφόρων φορέων αντιπροσώπευσης συμφερόντων καθώς -την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται ''στην κόψη του ξυραφιού''- όχι μόνο δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους αλλά είτε τις μεταθέτουν, είτε με τους μηχανισμούς χειραγώγησης της κοινής γνώμης επιχειρούν να τις μετατρέψουν σε ενοχές, συνενοχές και φοβίες».

Σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, «είναι ακραία και ηθικά αντι-σοσιαλιστική πολιτική να επιχειρείται η κοινωνική διάσπαση με το ζιζάνιο του ''κοινωνικού αυτοματισμού'' ή ακόμη χειρότερα δημιουργούνται όροι ''κανιβαλλισμού'' με γνώμονα το είδος, την αμοιβή, ή την ασφάλεια της εργασίας τους».

Απηύθυνε δε πρόκληση - πρόσκληση στον Πρωθυπουργό, αναφερόμενος σε σχόλια μέσων ενημέρωσης, με τα οποία όπως είπε δεν συμφωνεί, για τη ρήση του Πρωθυπουργού «Λεφτά υπάρχουν».

«Βεβαίως υπάρχουν και είναι πολλά αλλά δεν βρίσκονται στα Δημόσια Ταμεία ούτε στις τσέπες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων. Ο Πρωθυπουργός, όμως, θα πρέπει να δείξει με πράξεις και πολιτικές ότι γνωρίζει ότι τα λεφτά αυτά βρίσκονται στις τσέπες των εχόντων και κατεχόντων, στην παραοικονομία, στην φοροδιαφεύγουσα, φοροκλέπτουσα, εισφοροδιαφεύγουσα επιχειρηματικότητα,στους ραντιέρηδες και στους έχοντες τεράστια περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό», επεσήμανε.

Ο κ. Παναγόπουλος έστρεψε τα πυρά του και κατά της ΝΔ, υποστηρίζοντας πως η αντιμνημονιακή ρητορική της «είναι γεμάτη φαρισαϊσμό, λαϊκισμό και υποκρισία και ''χαϊδεύει'' τ'αυτιά των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων που η πολιτική λιτότητας πλήττει αλλά την ίδια στιγμή ταυτίζεται και ψηφίζει τις σκληρές νέο-συντηρητικές συνταγές που φέρουν το ψευδεπίγραφο της μεταρρύθμισης».

Πρόσθεσε ότι «οι μαγικές συνταγές μηδενισμού του ελλείμματος σ' ένα χρόνο προκαλούν θυμηδία καθώς είναι προφανές ότι στις επιλογές του κόμματος της ΝΔ κυριαρχεί η ανάγκη επανασυσπείρωσης του σκληρά κομματικού ακροατηρίου της και ουδόλως οι ανάγκες της χώρας και η ανάκτηση της αξιοπιστίας της που η νεοδημοκρατική διακυβέρνηση κυριολεκτικά καταρράκωσε».

Επικριτικός ήταν και απέναντι στα κόμματα της αριστεράς για τα οποία είπε ότι οι πολιτικές τους «κινούνται ανάμεσα στην σύγχυση και την αμηχανία και ότι παρά την ύπαρξη ουσιωδών διαφορών μεταξύ τους, τείνουν να συγκλίνουν στο γενικό καταγγελτικό λόγο χωρίς πρόταση διεξόδου και προοπτικής. Γιατί ασφαλώς ούτε η κήρυξη χρεοστασίου, ούτε η επαναφορά στη δραχμή οδηγούν σε πτώχευση της πλουτοκρατίας».

Γ. Πεταλωτής: Αμεση προτεραιότητα η σωτηρία της χώρας

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές και να σώσουμε τη χώρα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του γραμματέα της ΠΑΣΚΕ.

Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι «η ΠΑΣΚΕ είναι μια συνδικαλιστική παράταξη εργαζομένων και ως τέτοια έχει δικαίωμα να κρίνει και να έχει τις απόψεις της», προσθέτοντας ότι «εμείς ως κυβέρνηση έχουμε εξηγήσει ότι κάνουμε μια σημαντικότατη δουλειά και υπηρετούμε το εθνικό μας χρέος και τον πατριωτισμό μας που είναι η σωτηρία της χώρας».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι είναι επόμενο ότι θα υπάρχουν κραδασμοί, ενστάσεις και αντιρρήσεις, για πολλούς λόγους, τονίζοντας: «εμείς επιτελούμε τους στόχους μας και δεν πέρασε μια μέρα να μην παλεύουμε με τα μεγάλα προβλήματα».

Ο κ. Πεταλωτής επανέλαβε ότι η σωτηρία της χώρας είναι η άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης παράλληλα με την προώθηση μεγάλων αλλαγών, ώστε να πάψουν να υπάρχουν χρόνιες παθογένειες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ