Πολιτική
Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011 05:00

Πρόγνωση καιρού

Βελτίωση του καιρού και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Βελτίωση του καιρού και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις τοπικά στη Θράκη αυξημένες. Ανεμοι: Ασθενείς και τοπικά βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ και τοπικά στα νότια μέχρι 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωϊνές ώρες πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 Μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωΐ ανατολικοί. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα τις πρωϊνές ώρες αυξημένες. Στα Δωδεκάνησα τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι στα νότια νοτιοανατολικοί. Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωΐ. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Ηλιοφάνεια και αργότερα νεφώσεις κυρίως στην Ανατολική και Βόρεια Ελλάδα προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και στο Ανατολικό Αιγαίο μέχρι 6 Μποφόρ. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Κυριακή 16 Ιανουρίου

Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά. Πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωΐ στη Θράκη και από το απόγευμα στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και σταδιακά στο Αιγαίο 7 Μποφόρ.

Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα βόρεια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)