Αθλητικά
Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011 15:56

«Σφήνα» της Τότεναμ σε Λίβερπουλ για Σουάρεζ

Και εκεί που όλα έδειχναν πως η Λίβερπουλ έπαιζε χωρίς αντίπαλο στην υπόθεση εξαγοράς του Λουίς Σουάρεζ από τον Αγιαξ, ήρθε η Τότεναμ να μπει και εκείνη στην διεκδίκηση του Ουρουγουανού επιθετικού για να δώσει μια νέα τροπή στα δεδομένα.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως η Λίβερπουλ έπαιζε χωρίς αντίπαλο στην υπόθεση εξαγοράς του Λουίς Σουάρεζ από τον Αγιαξ, ήρθε η Τότεναμ να μπει και εκείνη στην διεκδίκηση του Ουρουγουανού επιθετικού για να δώσει μια νέα τροπή στα δεδομένα.

Τα «σπιρούνια» διεκδικούν την έξοδό του στο Champions League και γνωρίζουν πολύ καλά, ότι εφόσον θέλουν να έχουν σοβαρές πιθανότητες, θα πρέπει να ενισχύσουν περεταίρω την επιθετική τους γραμμή. Γι' αυτό και έχουν βγει στην αγορά ψάχνοντας για έναν φορ, που θα καλύπτει τις φιλοδοξίες τους.

Ο Χάρι Ρέντκναπ αρχικά απευθύνθηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης, ζητώντας τον Καρίμ Μπενζεμά ως δανεικό μέχρι το τέλος της σεζόν, όμως ο Ζοσέ Μουρίνιο απέρριψε την όποια πρόταση, καθότι έχασε με σοβαρό τραυματισμό στην πλάτη τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν και ουσιαστικά ψάχνει και αυτός για επιπλέον στράικερ. Έτσι στη συνέχεια ο Ρέντκναπ στράφηκε προς τη Σεβίλλη, ρωτώντας για τον Λουίς Φαμπιάνο, αλλά και τον Αγιαξ για τον Σουάρεζ.

Μόνο που μέχρι και πριν λίγες ημέρες ο ίδιος ο 23χρονος Ουρουγουανός άσος δήλωνε έτοιμος για την πρόκληση της Λίβερπουλ, τονίζοντας πως θέλει να αγωνιστεί πλάι στον Φερνάντο Τόρες, ενώ και ο νέος τεχνικός των «ρεντς», Κένι Νταλγκλίς, προσδοκάει στο να τον εντάξει στο ρόστερ του.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν, τον τελικό λόγο θα έχει ο Αγιαξ, που πιθανότατα θα επιλέξει, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων του, την καλύτερη από τις δυο προτάσεις. Τα ποσά που ακούγονται κυμαίνονται μεταξύ 18 και 20 εκατομμυρίων λιρών, όμως λόγω του ανταγωνισμού δεν αποκλείεται να ανεβούν και στα 25 εκ.

Αλλωστε στον σύλλογο του Αμστερνταμ μοιάζουν να έχουν αποδεχθεί την απώλεια του Σουάρεζ με τον νέο προπονητή του συλλόγου και άλλοτε άσο των γηπέδων, Φραν ντε Μπουρ, να καταστρώνει τα πλάνα του δίχως αυτόν.

«Ο Λουίς είναι έτοιμος για μια νέα πρόκληση στην καριέρα του» δήλωσε πρόσφατα ο Ολλανδός τεχνικός, εκφράζοντας με ευγενικό τρόπο τον εκνευρισμό του Σουάρεζ , που θέλει να φύγει από τον Αγιαξ, από τη στιγμή μάλιστα που ο σύλλογος αρνήθηκε να ασκήσει έφεση σε ποινή επτά αγωνιστικών που του επιβλήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν δάγκωσε τον άσο της Αϊντχόφεν, Οτμάν Μπακάλ.

Τότεναμ ή Λιβερπουλ, λοιπόν, θα αναδειχθεί σε νικήτρια στην κούρσα για την απόκτηση του; Μένει να αποδειχθεί.