Κόσμος
Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011 10:32

WSJ: Περισσότερα κονδύλια για παιδεία και υποδομές θα ζητήσει ο Ομπάμα

Τη διάθεση περισσότερων κονδυλίων για δαπάνες στην παιδεία, την έρευνα και την κατασκευή υποδομών, όπως δρόμους, θα ζητήσει ο Μπαράκ Ομπάμα κατά την ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Τη διάθεση περισσότερων κονδυλίων για δαπάνες στην παιδεία, την έρευνα και την κατασκευή υποδομών, όπως δρόμους, θα ζητήσει ο Μπαράκ Ομπάμα κατά την ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους την επόμενη εβδομάδα.

Όπως υποστηρίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Wall Street Journal, ο αμερικανός πρόεδρος θα προτείνει επίσης εξειδικευμένες περικοπές, όχι όμως του ύψους των 100 δισ. δολαρίων όπως αξιώνουν οι Ρεπουμπλικανοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Οι προτάσεις Ομπάμα θα περιλαμβάνουν την προσφορά κινήτρων για την ανάπτυξη του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και για τη βελτίωση του οδικού δικτύου, αναφέρει η WSJ, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές. Σε αυτά θα κονδύλια ενδέχεται να περιλαμβάνεται και το φιλόδοξο πρόγραμμα για τη βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης «Κανένα παιδί να μην υστερήσει».

Ο αμερικανός πρόεδρος πρότεινε από πέρυσι το διετές πάγωμα των μισθών στην ομοσπονδιακή διοίκηση και μειώσεις στις αγροτικές επιδοτήσεις και στις αμυντικές δαπάνες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters