Πολιτική
Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2002 21:03

Ανακρίνεται στην αντιτρομοκρατική από το απόγευμα ο «Αρης»

Στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανακρίνεται από τις 5 το απόγευμα το 15ο μέλος της «17 Νοέμβρη, που συνελήφθη σήμερα. Πρόκειται για το Σωτήρη Κονδύλη 41 χρόνων που θεωρείται από τα βασικά στελέχη της επιχειρησιακής ομάδας της οργάνωσης και ήταν γνωστός με το ψευδώνυμο «Αρης».

Ο Κονδύλης συνελήφθη σε μικρή απόσταση από το σπίτι του που βρίσκεται στην οδό Ωλένης 5Α στο Βύρωνα. Την ώρα που πιθανότατα κατευθυνόταν προς το σπίτι της αδελφής του, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση στην οδό Ζωοδόχου Πηγής 23. Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής τον περικύκλωσαν ξαφνικά και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει πράγμα που έκανε χωρίς να προβάλλει αντίσταση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Κονδύλης δέχεται να συνεργαστεί και να δώσει στοιχεία για τη δράση του και την οργάνωση. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τις απολογίες των άλλων συλληφθέντων καθώς και στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αντιτρομοκρατική φέρεται ότι έχει εμπλακεί στη συμπλοκή των Σεπολίων, στη ληστεία της Τράπεζας Εργασίας στο Περιστέρι το 1990, στη δολοφονία του Τούρκου Ομέρ Σιπαχίογλου το 1994 και στην απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Τούρκου Ντενίς Μπουλούκμπασι το 1991 και πιθανόν σε άλλες ενέργειες της «17 Νοέμβρη».

Ο Σωτήρης Κονδύλης κατάγεται από το χωριό Βαλαώρα Ευρυτανίας, είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες που πηγαίνουν στη Β' Γυμνασίου και Α' Λυκείου, ενώ εργαζόταν μαζί με τη σύζυγό του στην Amstel. Ασχολείτο με το συνδικαλισμό και μάλιστα ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις προηγούμενες εκλογές στο Βύρωνα με το συνδυασμό της αριστερής πολιτικής παρέμβασης του Σταύρου Τζωρτζιώτη.

Σύμφωνα με μία πληροφορία που δεν επιβεβαιώθηκε επισήμως, πριν από 10 ημέρες ένας πολίτης είχε τηλεφωνήσει στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία λέγοντας ότι είχε δει το Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος καταζητείται μαζί με ένα ακόμη άτομο στην περιοχή του Πηλίου. Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο έδειξαν στον άνθρωπο που τηλεφώνησε φωτογραφίες του Κουφοντίνα και του Κονδύλη και αυτός αναγνώρισε και τους δύο.

Μια άλλη πληροφορία αναφέρει ότι τα στοιχεία του «Αρη» εξακριβώθηκαν πριν από τέσσερις μέρες και επιβεβαιώθηκε ότι επρόκειτο για τον Κονδύλη από τους συλληφθέντες που βρίσκονται στον Κορυδαλλό στους οποίους οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής έδειξαν φωτογραφία του.

Μετά τη σύλληψη του «Αρη» εκτιμάται ότι το μοναδικό μέλος του επιχειρησιακού βραχίονα της «17 Νοέμβρη», που εξακολουθεί να είναι ελεύθερο, είναι ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος φέρεται και αρχιεκτελεστής της οργάνωσης.

Από την αντιτρομοκρατική έχουν στηθεί μπλόκα όλες αυτές τις ημέρες σε διάφορα σημεία όπου σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίστηκε ο Κουφοντίνας, αλλά δεν εντοπίστηκε πουθενά. Εκτός από τον Κουφοντίνα ένας από τους βασικούς στόχους της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας είναι και η σύλληψη των βοηθητικών ή «περιφερειακών» μελών της οργάνωσης που υπολογίζονται σε 12 έως 15 άτομα ώστε να έχει εξαρθρωθεί πλήρως η «17 Νοέμβρη».

Από προχθές βρίσκονται στους Λειψούς και στην Πάτμο κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας τα οποία διεξάγουν έρευνες για να εξακριβώσουν ποιά άτομα επισκέπτονταν στο εξοχικό του τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και αυτό γιατί πιστεύουν ότι άτομο από το στενό περιβάλλον του καθοδηγητή της «17 Νοέμβρη» είχε σχέσεις ή τουλάχιστον γνώριζε για τη δραστηριότητα της οργάνωσης. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν από ένα αποτύπωμα που βρέθηκε στη γιάφκα της οδού Πάτμου το οποίο δεν ταυτοποιείται με αποτύπωμα των μελών της οργάνωσης που έχουν συλληφθεί, βρέθηκε όμως ένα ίδιο στο σπίτι του Γιωτόπουλου στους Λειψούς.

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ