Πολιτική
Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011 05:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχή ή χιονόνερο στην ανατολική νησιωτική χώρα και στην Κρήτη, με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και παγετό στα ηπειρωτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια, κατά τόπους ισχυρό, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Βροχή ή χιονόνερο στην ανατολική νησιωτική χώρα και στην Κρήτη, με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και παγετό στα ηπειρωτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια, κατά τόπους ισχυρό, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και τοπικά στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -9 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

* Nησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα στα νότια αυξημένες. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ και από το βράδυ νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από -5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στην Εύβοια ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά με βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία το απόγευμα στα δυτικά, κεντρικά και νότια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, με χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Ανεμοι: Στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο 8 και πιθανώς 9 Μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 6 Μποφόρ.

Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές. Τη νύχτα και το πρωΐ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί και πάλι παγετός.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)