Πολιτική
Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011 16:31

Γ. Παπανδρέου: Είμαστε κόμμα αλλαγών και ελπίδας

«Δεν είμαι μόνος, έχω τη στήριξη της ΚΟ και του ελληνικού λαού», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη δευτερολογία του στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

«Πέρα από τις συμβατικές μας υποχρεώσεις απέναντι στους δανειστές μας, ξεδιπλώνεται η δικιά μας πολιτική, γιατί για τα προβλήματα δεν έφταιξαν ούτε το ΔΝΤ, ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δήλωσε ο Πρωθυπουργός κατά τη δευτερολογία του στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στους ελέγχους που πραγματοποιεί το κλιμάκιο της τρόικας, είπε ότι οι ελεγκτές δεν έρχονται για το κακό της χώρας, ούτε για να μας τιμωρήσουν, καθώς, εξάλλου, έχουν λόγους για να θέλουν την επιτυχία μας.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι οι μάχες που έχει να δώσει η χώρα είναι μπροστά, πρόσθεσε ότι «γράφονται πολλά, τα οποία δεν είναι δεδομένα» και επέστησε την προσοχή όλων «στις κουβέντες μας, καθώς δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις ότι το μόνο πρόβλημα είναι το χρέος».

Αναφερόμενος στις παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν από τους 38 βουλευτές που έλαβαν το λόγο, ο πρωθυπουργός βρήκε λογική την αγωνία τους για τη χώρα και τις περιφέρειές τους και τόνισε: «Ή θα επέλθει διάλυση της κοινωνίας ή "θα είμαστε οι μεταμορφωτές" της χώρας».

Επιπλέον, ανέφερε ότι ακόμα «ζούμε τις συνέπειες των αποφάσεων, αλλά όχι ακόμα τα θετικά αποτελέσματα των αλλαγών που θέλουν χρόνο για να εμφανιστούν».

«Λεφτά είχαμε, αλλά διπλασιάσαμε το χρέος και ανάπτυξη δεν είχαμε, ενώ τα προβλήματα δεν εμφανίστηκαν τώρα», είπε ο κ. Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι «η διαφθορά είναι αντιαναπτυξιακό στοιχείο για τον επιπλέον λόγο ότι δίνει και την εικόνα της ανομίας».

Δήλωσε ακόμη ότι η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ θα έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα και συμπλήρωσε ότι πρέπει να «σπάσει» η αντίληψη «όλα από το κράτος».

Σε ό,τι αφορά τη Siemens ανέφερε ότι «πρώτοι εμείς ζητήσαμε διαλεύκανση της υπόθεσης, διαγράψαμε στελέχη, και ως κυβέρνηση κάναμε Εξεταστική, το πόρισμα της οποίας ήταν απαραίτητο για περαιτέρω ενέργειες».

Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τους βουλευτές να βρεθούν κοντά στον κόσμο, επισήμανε ότι είναι δημιουργικοί και συμμέτοχοι, δεν είναι "στρατιωτάκια", ούτε "αντάρτες" και πρόσθεσε ότι ο ίδιος ενόψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί σε περιφερειακές συνδιασκέψεις και θα είναι ανοιχτός και σε τακτικές επαφές με τους βουλευτές.

«Αυτό που κάνουμε είναι και πατριωτικό και προοδευτικό, το 2009 προτάξαμε το πατριωτικό, τώρα προτάσσουμε το "ΠΑΣΟΚικό, πράσινο", καθώς είμαστε κόμμα αλλαγών και ελπίδας», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Δεν είμαι μόνος, έχω τη στήριξη της ΚΟ και του ελληνικού λαού».

«Εγώ είμαι αποφασισμένος, παίρνω και θα παίρνω τις δύσκολες αποφάσεις, αλλά αυτές δεν αρκούν, χρειάζεται και το ελπιδοφόρο μήνυμα συμμετοχής του ελληνικού λαού για να σπάσει ο κύκλος της μιζέριας και της απαισιοδοξίας», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ