Πολιτική
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011 05:00

Πρόγνωση καιρού

Παγετό τις πρωϊνές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, με επιδείνωση του καιρού τη νύχτα στη Δυτική Ελλάδα, με βροχές καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και σταδιακή επέκταση στα ανατολικότερα, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Παγετό τις πρωϊνές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, με επιδείνωση του καιρού τη νύχτα στη Δυτική Ελλάδα, με βροχές καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και σταδιακή επέκταση στα ανατολικότερα, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν πολύ θυελλώδεις νοτιοανατολικοί μέχρι 9 Μποφόρ στο Ιόνιο.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Στη Δυτική Μακεδονία από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Ανεμοι: Ασθενείς και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -6 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές σε πεδινά και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες στο Ιόνιο. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα 7 με 8 και τοπικά στο Ιόνιο 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Ανεμοι: Ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -1 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Ανεμοι: Ασθενείς και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία το απόγευμα θα αυξηθούν. Ανεμοι: Στα νότια βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και στα βόρεια ασθενείς και από το βράδυ ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Ασθενείς και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν. Ανεμοι: Ασθενείς και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -4 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα αλλά από το απόγευμα στη δυτική και νότια χώρα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά 9 Μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση που από το απόγευμα σταδιακά από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)