Πολιτική
Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011 13:30

Δυναμώνει το απεργιακό μέτωπο στο χώρο της Υγείας

Στο χορό των κινητοποιήσεων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την Υγεία μπαίνουν από την Τρίτη και οι γιατροί του ΙΚΑ, που προχωρούν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και την Παρασκευή. Τη Δευτέρα οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών.

Στο χορό των κινητοποιήσεων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την Υγεία μπαίνουν από την Τρίτη, μετά τους φαρμακοποιούς και οι γιατροί του ΙΚΑ, που προχωρούν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και την Παρασκευή.

Οπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) Μ. Βλασταράκος αναφέρει ότι το νομοσχέδιο αυτό που «συνενώνει αδύναμους λειτουργικά και οργανωτικά κλάδους υγείας του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ ΟΓΑ ΟΠΑΔ, θα υποβαθμίσει την περίθαλψη και θα ισοπεδώσει τους εργαζόμενους γιατρούς».

Την Τρίτη έχουν κηρύξει4ωρη στάση εργασίας (9.00-13.00) και οι νοσοκομειακοί γιατροί, προκειμένου να συμμετάσχουν στην πανιατρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα στις 10 το πρωί, έξω από το υπουργείο Υγείας.

Τη Δευτέρα λαμάνουν αποφάσεις οι φαρμακοποιοί

Στο άλλο ανοιχτό απεργιακό μέτωπο στο χώρο της Υγείας, αυτό των φαρμακοποιών, αποφάσεις για συνέχιση των κινητοποιήσεων αναμένεται να ληφθούν κατά τη συνεδρίαση του Πανελληνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στις 13.00 τη Δευτέρα.

Οι φαρμακοποιοί εμφανίζονται ανυποχώρητοι, παρά τις διευκρινίσεις του υπουργού Υγείας όσον αφορά το ιδιοκτησιακό, τονίζοντας ότι πέτυχαν «μια πρώτη νίκη», αλλά και ότι «τα υπόλοιπα μέτωπα παραμένουν ανοικτά».