Πολιτική
Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011 15:54

Eισβολή αντιεξουσιαστών εν ώρα εξετάσεων στη Νομική

Αντεξουσιαστές εισέβαλαν στη Νομική και εν ώρα εξετάσεων πήραν τα γραπτά των φοιτητών και τα έσκισαν. ΛΑ.Ο.Σ.: Μείζον θέμα για το υπουργείο Παιδείας και τις πρυτανικές αρχές. Γ. Καρατζαφέρης: Παρωχημένη αντίληψη το άσυλο, να καταργηθεί.

Αντεξουσιαστές εισέβαλαν στη Νομική και εν ώρα εξετάσεων πήραν τα γραπτά των φοιτητών και τα έσκισαν.

«Η σημερινή -για πολλοστή φορά- εισβολή των αντιεξουσιαστών στη Νομική για "αναχαίτιση" των εξετάσεων - όπου πήραν γραπτά και τα έσκισαν, αφήνοντας αποσβολωμένους καθηγήτρια και φοιτητές - δημιουργεί μείζον θέμα για το υπουργείο Παιδείας και τις πρυτανικές αρχές. Τα πανεπιστήμια είναι χώρος φοιτήσεως και όχι χώρος ακραίων φασιστικών επιδρομών», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Αϊβαλιώτης για το πρωτοφανές επεισόδιο.

«Οι πρυτάνεις είναι τα θύματα», εκτίμησε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.. «Φοβούμενη η εκτελεστική εξουσία να αναλάβει τις ευθύνες της με τα κακοποιά στοιχεία, το πέρασε στις πλάτες των πρυτάνεων. Κανένας πρύτανης δεν θέλει να μετρηθεί με όλους εκείνους οι οποίοι έδειραν ανηλεώς τον καθηγητή κ. Πανούση, και με εκείνους που “έθαψαν ζωντανό” τον άλλο καθηγητή στη Θράκη. Δεν αναλαμβάνουν την αναμέτρηση», παρατήρησε ο κ. Καρατζαφέρης επαναλμβάνοντας τη θέση του ότι το άσυλο πρέπει να καταργηθεί, καθώς όπως είπε, είναι παρωχημένη αντίληψη.

«Κανένας», κατέληξε, «δεν έχει να φοβηθεί τίποτα στα Πανεπιστήμια και ιδιαίτερα από τις αρχές της χώρας».