Πολιτική
Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2011 14:44

Χαλάει και πάλι ο καιρός την Τετάρτη

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Τετάρτης και από τα νοτιοδυτικά, όπου θα σημειωθούν καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα της Τετάρτης και από τα νοτιοδυτικά, όπου θα σημειωθούν καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη τα φαινόμενα θα ενταθούν με βροχές και καταιγίδες στην ανατολική και νοτια Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και μετά το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά.

Χιόνι θα πέσει στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ στα δυτικά και βόρεια.

Την Παρασκευή αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός στα δυτικά και βόρεια και το απόγευμα θα σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στη δυτική Μακεδονία.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της ανατολικής στερεάς. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην αρχή της ημέρας, αλλά σταδιακά θα ασθενήσουν.

Αναλυτική πρόγνωση για αύριο Τετάρτη

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.

άνεμοι: ασθενείς.

Θερμοκρασία: από μείον 5 (-5) έως 9 βαθμούς κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά τις πρωινές ώρες.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις και από το μεσημέρι τοπικές βροχές κυρίως στα νοτιοδυτικά. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αργότερα στις νοτιότερες περιοχές οι οποίες τη νύχτα στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο πιθανώς να είναι ισχυρές. Χιονια θα πέσουν τη νύχτα στις ορεινά

άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 1 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: τοπικές νεφώσεις. Το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές αρχικά στην Πελοπόννησο, το βραδυ στην ανατολική στερεά και την Εύβοια και τη νύχτα στη Θεσσαλία. Καταιγίδες από το βραδυ στα νοτια και χιονια τη νύχτα στα ορεινά.

άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτια τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από μηδέν (0) έως 12 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και από το βραδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες.

άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το βραδυ ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ιδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 7 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: γενικά αίθριος και από το απόγευμα νεφώσεις στα νοτια.

άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 2 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα θα αυξηθούν και από το βραδυ θα σημειωθούν βροχές οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν.

άνεμοι: βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 3 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες από το βραδυ θα αυξηθούν.

άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από μείον 1 (-1) έως 8 βαθμούς κελσίου.