Πολιτική
Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2011 13:28

«Η Τουρκία με την τεχνική του ισλαμισμού απλώνει φτερά παντού»

Την αγωνία του για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο εξέφρασε κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Ευχή να μην αλλάξει η πολιτική της Αιγύπτου, γιατί η Τουρκία «με την τεχνική του ισλαμισμού απλώνει φτερά παντού».

Την αγωνία του για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο εξέφρασε κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

«Για την Αίγυπτο, "το γοργόν και χάριν έχει" και να είναι ομαλά. Διότι είναι κρίμα και ο λαός. Εγώ αγωνιώ πού θα τραβήξει η νέα κατάσταση. Όπως είμαι σίγουρος ότι και εσύ το ίδιο αγωνιάς», ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστόφιας κατά τη συνομιλία του με τον κ. Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Η Αίγυπτος», σημείωσε ο Κύπριος Πρόεδρος, «ανεξαρτήτως των εσωτερικών της δομών – που είναι υπόθεση καθαρά των Αιγυπτίων – ήταν και για την Ελλάδα και για την Κύπρο ένα σημαντικό "αποκούμπι" στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ως ηγέτιδα χώρα, μεγάλη χώρα στην περιοχή» και ευχήθηκε να μην αλλάξει αυτή η πολιτική, γιατί -όπως επεσήμανε- «οι γείτονές μας, η κατοχική μας δύναμη, με την τεχνική του ισλαμισμού απλώνει φτερά παντού».