Πολιτική
Τρίτη, 06 Αυγούστου 2002 07:12

Συνεχίζονται οι έρευνες για την κλοπή οπλισμού στην Κω

Συνεχίζονται οι εξονυχιστικές έρευνες στην Κω, για την υπόθεση της κλοπής οπλισμού από στρατόπεδο επιστράτευσης. Η διαδικασία δακτυλοσκόπησης έχει ολοκληρωθεί και έχει ξεκινήσει η σύγκριση αποτυπωμάτων, με αποτυπώματα που βρέθηκαν στις αποθήκες, ενώ στο όπλο G3 που έπεσε από τους δράστες κατά τη διαφυγή τους δεν έχουν βρεθεί αποτυπώματα.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις οι δράστες είχαν εσωτερική ενημέρωση και είναι χαρακτηριστικό ότι άνοιξαν τρύπα στο σημείο της αποθήκης όπου προ ετών υπήρχε πόρτα και είχε χτιστεί, σύμφωνα με αποκαλύψεις του ραδιοφωνικού σταθμού Flash.

Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες συγκλίνουν προς την κατεύθυνση της λαθρεμπορίας όπλων.

Τις τελευταίες εξελίξεις συζήτησε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, κατά τη διάρκεια δείπνου στο εξοχικό του πρωθυπουργού στους Αγίους Θεοδώρους. Στελέχη της κυβέρνησης τόνισαν χαρακτηριστικά στον σταθμό, ότι, με βάση τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τη μέχρι στιγμής έρευνα, η δουλειά έχει γίνει από μέσα, άρα δεν πίσω από την κλοπή η «17 Νοέμβρη». Πρόσθεσαν ωστόσο ότι ο εντοπισμός των δραστών θα πάρει χρόνο.

Τα ίδια στελέχη αναφερόμενα στις έρευνες για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτές θα αφορούν περιφερειακά στελέχη της οργάνωσης. Οσον αφορά τον καταζητούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα, τόνισαν ότι «σφίγγει ο κλοιός γύρω του».