Πολιτική
Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2011 21:53

Τρεις συλλήψεις στην Κερατέα

Στη σύλληψη τριών ατομών στην Κερατέα για συμμετοχή στα επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης έξω από το αστυνομικό τμήμα μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών προχώρησε η αστυνομία.

Στη σύλληψη τριών ατομών στην Κερατέα για συμμετοχή στα επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης έξω από το αστυνομικό τμήμα μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών προχώρησε η αστυνομία.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, σε έρευνες που έγιναν από την ασφάλεια σε τέσσερα σπίτια, βρέθηκαν, σε ένα από αυτά και κατασχέθηκαν, μία συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων, άδεια μπουκάλια, και μία κάμερα.

Από το σπίτι αυτό προσήχθη ο νεαρός και η προσαγωγή του πυροδότησε τα επεισόδια ενώ αναζητείται συγγενικό του πρόσωπο.

Επίσης στη Λεωφόρο Λαυρίου κοντά στο βιολογικό πάρκο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, παρουσία εισαγγελέα, 32 βόμβες μολότοφ, 8 γκαζάκια, ένα μπιντόνι βενζίνης 20 λίτρων, τρεις αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί και συγκεκριμένα μολότοφ και γκαζάκια, 2 μπουκάλια με άκουα φόρτε και 120 άδεια μπουκάλια μπύρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

ΣΥΝ: Η κατάσταση έχει περιέλθει σε αδιέξοδο

Οι άγριες συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα και σήμερα, με αφορμή αυτή τη φορά σύλληψη πολίτη, δείχνουν ότι η κατάσταση έχει περιέλθει σε αδιέξοδο, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

Όπως επισημαίνει, το τελευταίο χρονικό διάστημα η περιοχή της Κερατέας έχει γίνει ¨θέατρο¨ σκληρών συγκρούσεων μεταξύ των ΜΑΤ και των κατοίκων. «Η περιοχή αστυνομοκρατείται, γίνονται πολλές φορές αδικαιολόγητες συλλήψεις, και είναι ένα ακόμα δείγμα για το πώς βλέπει η κυβέρνηση το διάλογο και τη διαβούλευση για κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία».

Ο Συνασπισμός καλεί την κυβέρνηση «να αλλάξει τακτική και να συζητήσει με την τοπική κοινωνία. Με λογικές αστυνομικής βίας και καταστολής δεν είναι δυνατόν να δοθούν απαντήσεις στα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο».

«Πάγωμα» των αποφάσεων ζητεί η Δημοκρατική Αριστερά

«Η κατάσταση στην Κερατέα έχει φτάσει στο απροχώρητο», σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, καταλογίζοντας τεράστια ευθύνη στην κυβέρνηση διότι, όπως αναφέρει, προσπαθεί να λύσει με βία ένα σοβαρό ζήτημα.

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Αριστερά, οι συλλήψεις κατοίκων, η εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, η συνεχής παρουσία, αλλά και οι προκλήσεις των ανδρών των ΜΑΤ καταδεικνύουν το απόλυτο αδιέξοδο.

Καλεί τέλος την κυβέρνηση «να παγώσει τις αποφάσεις της και να ανοίξει το διάλογο από μηδενική βάση για την εγκατάσταση των απορριμμάτων στην Κερατέα και την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης. Προϋπόθεση για να υπάρξει νηφάλιος λόγος και σύνθεση είναι η αποχώρηση των ΜΑΤ και το άνοιγμα των μπλόκων».