Αθλητικά
Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2011 19:29

Κύπελλο Ελλάδα Μπάσκετ: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 89-61

Με μια ακόμα εύκολη νίκη επί του ΠΑΟΚ (89-61), ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου έχοντας αθροίσει διαφορά 47 πόντων στους δυο ημιτελικούς και περιμένει τον Παναθηναϊκό.

Με μια ακόμα εύκολη νίκη επί του ΠΑΟΚ (89-61), ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου έχοντας αθροίσει διαφορά 47 πόντων στους δυο ημιτελικούς και περιμένει τον Παναθηναϊκό.

Η προγραμματισμένη ξεκούραση του Νεστέροβιτς και τα γρήγορα φάουλ του Μπουρούση οδήγησαν τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να δοκιμάσει χαμηλά σχήματα, τα οποία δεν περιείχαν κλασσικό σέντερ για μεγάλο διάστημα του αγώνα. Όσο ο Λάζαρος Παπαδόπουλος και ο Γιάννης Μπουρούσης βρίσκοντα αντιμέτωποι ο ρυθμός του αγώνα ήταν σε χαμηλά επίπεδα και κυριαρχούσε το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα.

Ο ΠΑΟΚ είχε σε πολύ καλή μέρα τον Ρόουλ Μάρσαλ, ο οποίος… πρόλαβε στο πρώτο δεκάλεπτο να πετύχει 12 πόντους. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανταγωνιστικοί μέχρι το 9’ όταν το σκορ ήταν ισόπαλο 15-15.

Σε εκείνο το σημείο, ο Μαυροκεφαλίδης αποσύρθηκε λόγω φάουλ στον πάγκο και ο Ολυμπιακός έχασε έναν παίκτη που προσέφερε πολλά επιθετικά στο σκοράρισμα (8 π.) και τον έλεγχο τω ριμπάουντ (8 επ. ριμπάουντ). Ο Ντούντα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει δίδυμο ψηλών τους Έρτσεγκ και Νίλσεν και ο Σέρβος τον δικαίωσε.

Σε 12 λεπτά συμμετοχής στο πρώτο ημίχρονο είχε 15 πόντους με απόλυτα ποσοστά ευστοχίας (4/4 β., 4/4 διπ., 1/1 τριπ.) και παίζοντας αποτελεσματικά μακριά από το καλάθι κατάφερε να αποσυντονίσει την άμυνα του ΠΑΟΚ. Η διαφορά έφθασε σε διψήφια επίπεδα για πρώτη φορά στο 12' (29-19) και παρά την προσπάθεια του Μάρσαλ ο «δικέφαλος» δεν κατάφερνε να μειώσει.

Οι Σπανούλης και Παπαλουκάς έδωσαν ρυθμό στους «ερυθρόλευκους» και ψάχνοντας αρκετά τα εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό, η διαφορά έφθασε γρήγορα στο +17 (42-27, 17'). Ο ΠΑΟΚ έκανε 10 λάθη στο δεύτερο δεκάλεπτο και έχασε την επαφή του με το σκορ, την ώρα που ο «Kill-Bill» εκμεταλλευόταν το κάθε λάθος των αντιπάλων και σκόραρε ακατάπαυστα.

Η διαφορά έφθασε στο +20 (51-31) με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου με τον Ίβκοβιτς να βλέπει τον Μπουρούση να προσφέρει τα μέγιστα στη διεύρυνση του σκορ. Ο Καρδιτσιώτης σέντερ κέρδισε αρκετά φάουλ και απειλώντας κοντά και μακριά από το καλάθι βοήθησε να φθάσει το σκορ στο +30 (69-3) στο 29'.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει τη διαφορά μέχρι το +22 (77-55, 36’) χάρη σε αρκετές διεισδύσεις, αλλά χωρίς να καταφέρει τίποτα παραπάνω τα τελευταία λεπτά του αγώνα εξελίχθηκαν διαδικαστικά με μόνο ενδιαφέρον το ύψος της τελική διαφοράς.

Το σκορ σταμάτησε στο 89-61 με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν την πρόκριση στον τελικό ακούγοντας από τους οπαδούς τους να είναι έτοιμοι για το ραντεβού με τον Παναθηναϊκό στις 6 Μαρτίου.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 48-31, 71-45, 89-61

Πηγή: www.gazzetta.gr