Πολιτική
Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011 16:49

Γ. Πεταλωτής: Η ΝΔ οδήγησε τη χώρα στο μνημόνιο

«Ο υπουργός Οικονομικών εργάζεται, όπως και όλη η κυβέρνηση, για να μπορέσει η χώρα να ξεπεράσει τα αδιέξοδα, που δημιούργησε η κυβέρνηση της ΝΔ», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής στην ανακοίνωση της ΝΔ με την οποία ζητείται η παραίτηση του υπουργού Οικονομικών.

«Ο υπουργός Οικονομικών εργάζεται, όπως και όλη η κυβέρνηση, για να μπορέσει η χώρα να ξεπεράσει τα αδιέξοδα, που δημιούργησε η κυβέρνηση της ΝΔ», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής στην ανακοίνωση της ΝΔ με την οποία ζητείται η παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

«Ας αναλογιστούν επιτέλους ότι αυτοί οδήγησαν τη χώρα στο μνημόνιο και στην κατάσταση που όλος ο ελληνικός λαός γνωρίζει», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Όσο για την "παραίτηση", στη ΝΔ πιστεύουν ότι αποτελεί τη λύση για κάθε θέμα. Έτσι έχουν μάθει, έτσι τους βολεύει. Λιποτάκτησαν στα δύσκολα και το ζητούν μάταια και από άλλους», επισημαίνεται.

Σχετικά με τη μομφή της ΝΔ περί «εκποίησης» της δημόσιας περιουσίας, στην ανακοίνωση του Γ. Πεταλωτή, σημειώνεται: «Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Σαμαράς είχε δηλώσει στο Ζάππειο: "Υπολογίζεται ότι ένα σύνολο 50 δισεκατομμυρίων μπορεί να βρεθεί τα επόμενα δύο χρόνια από εμπορική αξιοποίηση μικρού μέρους της ακίνητης περιουσίας και την τολμηρή προώθηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων".

»Υποκριτικά, σήμερα, μας εγκαλούν ποιοι; Αυτοί που στην κυβερνητική τους θητεία χάριζαν εθνική γη με γνωστές αδιαφανείς διαδικασίες. Ζητείται επειγόντως σοβαρότητα», καταλήγει ο κ. Πεταλωτής