Πολιτική
Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011 14:24

Παραίτηση Παπακωνσταντίνου ζητεί η ΝΔ

Την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών ζήτησε εκ νέου ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, κάνοντας λόγο για «ανακοίνωση της πυτζάμας». Παράλληλα κατηγόρησε την τρόικα ότι προσέβαλε τον ελληνικό λαό με τη στάση της. «Η κυβέρνηση διακινεί τα σενάρια περί εκλογών, είμαστε έτοιμοι».

Την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών ζήτησε εκ νέου ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, κατηγορώντας παράλληλα την τρόικα πως με τη στάση της προσέβαλε τον ελληνικό λαό.

«Αν υπάρχει πολιτική ευθιξία, συνταγματικά οι υπουργοί μπορούν να παραιτηθούν χωρίς την πρόταση μομφής», σημείωσε ο κ. Μιχελάκης ενώ αναφερόμενος στην αντίδραση του ΥΠΟΙΚ, έκανε λόγο για «ανακοίνωση της πυτζάμας».

Όπως είπε, το non paper το οποίο διακινήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών είχε διακινηθεί και από άλλα υπουργεία πριν από την παρέμβαση της τρόικας. «Εκτός από το υπουργείο Οικονομικών το συγκεκριμένο έγγραφο διακινήθηκε και από το υπουργείο Εργασίας, το οποίο το απέστειλε στους διαπιστευμένους συντάκτες του. Είναι σαφές πως το έγγραφο μοιράστηκε κεντρικά», τόνισε ο κ. Μιχελάκης καλώντας την κυβέρνηση να τοποθετηθεί. «Επειδή βγήκαν στελέχη να διαφοροποιηθούν, πρέπει να ξέρουμε αν η κυβέρνηση αναγνωρίζει την ύπαρξη του εγγράφου. Πόσοι άλλοι από την κυβέρνηση το διακίνησαν; Γιατί ενεπλάκη το υπουργείο Εργασίας και δεν έστειλε δική του ενημέρωση για τα θέματα της αρμοδιότητάς του; Στην ανακοίνωση της... πυτζάμας που βγήκε μετά τα μεσάνυχτα γιατί ο Πεταλωτής δεν παραδέχθηκε ότι ήταν εν γνώσει της κυβέρνησης αφού τουλάχιστον δύο υπουργεία το είχαν διακινήσει; Το Μαξίμου το γνώριζε κεντρικά;» διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Όσον αφορά το επίμαχο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, ο κ. Μιχελάκης διευκρίνισε ότι η ο Αντώνης Σαμαράς στην παρουσίαση του προγράμματος στο Ζάππειο στις 7 Ιουλίου είχε κάνει λόγο για αξιοποίηση και όχι εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

«Πέρασαν επτά μήνες για να αντιληφθεί η τρόικα ότι μπορούμε να αντλήσουμε πόρους. Η κυβέρνηση πελαγοδρομεί και για την ταμπακιέρα λέξη. Η τρόικα καταλήγει στο ίδιο ποσό με εμάς, όχι όμως στον τρόπο που θα βρεθούν τα 50 δισ. ευρώ. Εμείς είμαστε υπέρ της αξιοποίησης και όχι του ξεπουλήματος ... Άλλο εκποίηση άλλο αξιοποίηση», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει τη χώρα ως μια εταιρεία υπό εκκαθάριση. «Τρόικα και ΝΔ μπορεί να συμφωνούν στην εκτίμηση του ποσού των 50 δισ., διαφέρουμε όμως σε όλα τα άλλα και είμαστε απέναντι. Το δημόσιο δεν πρέπει να χάσει την κυριότητα των ακινήτων», τόνισε ο κ. Μιχελάκης.

Ακολούθως, παρέπεμψε σε δηλώσεις του κ. Παπακωσταντίνου, ο οποίος -όπως επεσήμανε- στις 16 Δεκεμβρίου του 2010, μετά από συνεδρίαση της διυπουργικής, είχε πει πως στόχος του προγράμματος είναι η εισροή εσόδων 7 δισ. ευρώ για την περίοδο 2011-2013, ενώ στις 11 Φεβρουαρίου του 2011 και στο ενημερωτικό σημείωμα το οποίο διακινήθηκε, υπάρχει ρητή αναφορά για συνολική είσπραξη τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 15 δισ. ως το 2012. «Είναι σαφές ότι δεν ξέρουν τι κάνουν και τι λένε», παρατήρησε ο κ. Μιχελάκης.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η ίδια διακινεί τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, για τις οποίες πάντως η ΝΔ ειναι σε κάθε περίπτωση έτοιμη: «Δεν φοβόμαστε τις εκλογές. Ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι. Είναι καλοδεχούμενες ... Μέχρι τώρα η διακίνηση σεναρίων για το θέμα των εκλογών γίνεται από την κυβέρνηση ... Σας θυμίζω τον εκβιασμό του Γιώργου Παπανδρέου την περίοδο των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, σας θυμίζω τον εκβιασμό με την εκλογή του Κάρολου Παπούλια. Είναι ανεύθυνο. Απειλούν με εκλογές. Πρέπει να σοβαρευτούν κάποια στιγμή. Έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι», κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.